, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Μπλόκο της αστυνομίας στους αγρότες – Έκλεισε η εθνική οδός (ΦΩΤΟ + Video)

Την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης επιχείρησαν να κλείσουν οι αγρότες σήμερα το απόγευμα στο ύψος του κόμβου των Μαλγάρων με τρακτέρ με την αστυνομία να τους στήνει όμως μπλόκο.

Οι αγρότες θέλησαν συμβολικά να κλείσουν το δρόμο με τα τρακτέρ τους όμως κλούβα των ΜΑΤ τους εμπόδισε με τους αγρότες να βγαίνουν πεζοί στο δρόμο. Η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στο ύψος των Μαλγάρων έμεινε κλειστή για 20 λεπτά περίπου ενώ τώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Πρόκειται για την τελευταία κινητοποίηση που λαμβάνει χώρα, καθώς αύριο στις 12 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση της 15μελους επιτροπής αγροτών από τα μεγαλύτερα μπλόκα της χώρας, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα αιτήματα των αγροτών

Οι αγρότες ζητούν από τον πρωθυπουργό, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, να μπει πλαφόν 7 λεπτών ανά κιλοβατώρα στο ηλεκτρικό ρεύμα, κρατική επιδότηση σε μέσα, εφόδια και ζωοτροφές, να μην εφαρμοστεί η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και να υπάρξει επαναδιαπραγματευσή της, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής.

Ακόμη ζητούν, αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας, να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «Ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής & μελισσοκομικής παραγωγής, να υπάρξουν τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουν εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες τους, να γίνουν έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας, ενώ υπήρξε και παράρτημα σχετικά με τις καταστροφές στην Θεσσαλία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.