, Τετάρτη
29 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα προθεσμία πήραν οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής

Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν δύο σταθμάρχες που έφυγαν πριν τη λήξη της βάρδιάς τους για την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής εμφανίστηκαν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή 24 Μαρτίου, ενώ ο επιθεωρητής για τις 30 Μαρτίου οπότε αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή για το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ του δυστυχήματος.

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, με το οποίο ενέχει φυλάκιση από 10 έτη μέχρι και ισόβια ενώ αντιμετωπίζουν και κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του σταθμάρχη ανέφερε πως «Σήμερα εμφανιστήκαμε ενώπιον του εφέτη ανακριτή και ζητήθηκε προθεσμία προκειμένου να μελετήσουμε την δικογραφία».

Η δικηγόρος του συμβασιούχου σταθμάρχη Σοφία Αποστολάκη είπε «Λάβαμε προθεσμία για την επόμενη Παρασκευή είναι συγκλονισμένος και θα απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα στον ανακριτή. Όλη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη για το τραγικό συμβάν και το ανυπολόγιστο μέγεθος».