ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Πέντε σχολεία έως το τέλος της θητείας

Το πάρκο των 120 στρεμμάτων στη ΔΕΘ, οι νέες θέσεις στάθμευσης και το αίτημα για φρένο στην αλόγιστη επέκταση της βραχυχρόνιας μίσθωσης - Ανοιχτή η διεκδίκηση δεύτερης θητείας: «Όλα θα εξαρτηθούν από την υγεία, τον Θεό και τους πολίτες»

KARFITSANEWS Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
12/10/2026
Άρθρα και Συντεύξεις, Συνεντεύξεις
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Πέντε σχολεία έως το τέλος της θητείας

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης με την Αναστασία Καρυπίδου

Ποιο μεγάλο έργο θα χρησιμοποιεί ο πολίτης στα επόμενα δύο χρόνια και δεν θα ακούει απλώς γι’ αυτό;

Τα έργα ευθύνης του δήμου δεν βρέθηκαν ποτέ σε χρονική διελκυστίνδα. Ξεκίνησαν το 2024. Όσα έχουμε ανακοινώσει είτε θα παραδίδονται είτε θα βρίσκονται περίπου στο μέσο της υλοποίησής τους. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, μέχρι το τέλος της θητείας θα παραδώσουμε πέντε σχολεία. Πότε τα είδε αυτά η Θεσσαλονίκη;

Θα έχουμε παραδώσει άλλα 3–4 μεγάλα πάρκα. Το επόμενο 20ήμερο ξεκινάει το «Πάρκο Δικαίων», σε έκταση περίπου 13 στρεμμάτων στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα. Επίσης, ξεκινάει ένα ακόμη πάρκο στις Δωδεκαόροφες στη Β’ Κοινότητα.

‘Όλα τα έργα είναι σε εξέλιξη. Κάποια θα τελειώσουν το 2028 και κάποια θα συνεχίσουν. Για παράδειγμα, οι αναπλάσεις στην πλατεία Ελευθερίας και στην Αγίας Σοφίας θα παραδοθούν έως το τέλος της άνοιξης, ενώ η επέκταση της παραλίας με ξύλινο ντεκ, που θα αλλάξει όλη την όψη της πόλης, θα είναι έτοιμη στη διάρκεια της δεύτερης θητείας.

Η ανάπλαση της ΔΕΘ είναι ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα. Δεσμευτήκατε για ένα Μητροπολιτικό Πάρκο 120 στρεμμάτων. Τι μπορεί σήμερα να εκτροχιάσει το χρονοδιάγραμμα; Και, εάν χρειαστεί, ως δήμαρχος θα επέμβετε ξανά;

Related Post

Η Θεσσαλονίκη αλλάζει εικόνα το 2028

Μπορεί ένας ηττημένος Δήμαρχος να ξανακερδίσει;

Πρoστατευμένο: Θεσσαλονίκη: Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας και εθελοντών μυελού των οστών από την Allwyn Care στη Νέα Παραλία

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Ράπτης, πατέρας της Έλενας Ράπτη

Προτού σας απαντήσω, θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος, διότι το εμβληματικό έργο της ανάπλασης της ΔΕΘ είχε θετική κατάληξη με τη διαχείριση που κάναμε ως δημοτική αρχή. Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Είμαι χαρούμενος γιατί ένα έργο που συζητιόταν επί 30 χρόνια έφτασε, επί της δικής μας διοίκησης, όχι απλά να καταλήξει αλλά να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία, η δημοπράτηση.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας τεκμηριωμένης και μελετημένης διαπραγμάτευσης, που στηρίχθηκε σε ένα κίνημα πολιτών με βασικό αίτημα το πάρκο των 120 στρεμμάτων.

Πότε θα εμπλακώ ξανά; Χτυπάω ξύλο… Μόνο εάν γίνει κάτι που θα ακυρώνει τη συμφωνία του δήμου Θεσσαλονίκης, δηλαδή τη σύμβαση παραχώρησης, η οποία έχει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πάρκο των 120 στρεμμάτων.

Έχετε χαρακτηρίσει το θέμα της στάθμευσης ως το «νούμερο ένα» πρόβλημα της πόλης. Μπορούν να βρεθούν λύσεις;

Σε λίγες ημέρες θα παραχωρήσουμε συνέντευξη Τύπου για τις παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει ο δήμος στη στάθμευση. Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη της οποίας το ιστορικό της κέντρο δεν μπορεί να ανασκαφεί, καθώς υπάρχουν αρχαία, ενώ η αστική της δομή προσφέρει συγκεκριμένες δυνατότητες.

Παρά ταύτα, μπορώ να σας πω ότι, όταν υπάρχει διάθεση, μπορούν να βρεθούν λύσεις. Όπως δώσαμε λύση για τα δίκυκλα. Πέρσι παραδώσαμε 600 θέσεις δικύκλων στο ιστορικό κέντρο και ήδη αυτή τη στιγμή δημιουργούνται και παραδίδονται περίπου άλλες 1.000 νέες θέσεις.

Θα γίνει προγραμματισμός για την εύρεση νέων θέσεων στάθμευσης. Ωστόσο, όταν απαιτούνται στο κέντρο θέσεις για 80.000 αυτοκίνητα, αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να αλλάξουμε την αντίληψή μας για την κινητικότητα στην πόλη.

Θα μπορούσε η πεζοδρόμηση να αποτελέσει μέρος της πολιτικής σας για το κέντρο;

Θα αναφερθώ σε μια πρωτοβουλία που πρέπει να μας πιστωθεί. Επιτέλους, μετά από πολλές δεκαετίες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, έγινε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων. Τώρα ξεκινά η μελέτη. Η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων σηματοδοτεί την ανάγκη πεζοδρομήσεων.

Να περάσουμε στο τουριστικό κομμάτι. Μπορεί η Θεσσαλονίκη να υποδεχτεί περισσότερους επισκέπτες στο ιστορικό κέντρο ή θεωρείτε ότι όλη αυτή η τουριστική και εμπορική ανάπτυξη θα είναι σε βάρος των κατοίκων;

Εάν η ανάπτυξη γίνει με τον τρόπο που γίνεται σε άλλες πόλεις, μέσα από τον υπερτουρισμό, είναι σαφές ότι θα αποβεί εις βάρος των κατοίκων, κάτι το οποίο μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους. Γι’ αυτό θέσαμε το ζήτημα να σταματήσει η αλόγιστη επέκταση της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Έχουμε την ευλογία το κέντρο μας να έχει μόνιμους κατοίκους, τους οποίους πρέπει να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Ο τουρισμός αυξάνεται κάθε χρόνο και πρέπει να προσέξουμε από τώρα. Πρέπει να γίνεται με όρους ποιοτικούς και βιώσιμους.

Προωθούμε τη Θεσσαλονίκη σε αγορές οι οποίες έχουν τέτοιου είδους τουρίστες. Στόχος μας είναι ο ποιοτικός τουρισμός.

Την κριτική τη δέχεστε;

Στον απόλυτο βαθμό. Απλώς, η πόλη έχει ένα μόνιμο μειονέκτημα: μία γκρίνια που μερικές φορές οδηγεί σε τοξικότητα.

Εμείς παλεύουμε καθημερινά με τα προβλήματα, τα λύνουμε. Αλλά η Θεσσαλονίκη πρέπει να πιστέψει στον εαυτό της.

Φαντάζομαι δεν χαρακτηρίζετε ως «γκρίνια» τα παράπονα για ένα πεζοδρόμιο ή για έναν κατεστραμμένο δρόμο;

Αυτά τα θεωρώ απολύτως δικαιολογημένα. Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες στα πεζοδρόμια, με παρεμβάσεις σε όλη την πόλη. Προχωράμε με προγραμματισμό. Εάν υπήρχε ακινησία, οποιαδήποτε κριτική θα ήταν δικαιολογημένη στον απόλυτο βαθμό.

Μετά από πολλά χρόνια και όχι προεκλογικά —αυτό θέλω να το τονίσω— γίνονται ασφαλτοστρώσεις σε όλες τις γειτονιές. Σε δρόμους που δεν είχε στρωθεί άσφαλτος για πολλές δεκαετίες.

Όσον αφορά τους μεγάλους οδικούς άξονες, θα ξεκινήσουμε διαγωνισμό την άνοιξη του 2027. Όλα θέλουν σειρά και σχέδιο για να υλοποιηθούν.

Δήμαρχε, θεωρείτε ότι κάποιοι αδικούν το έργο σας;

Δεν με απασχολούν όσοι το κάνουν. Έχω έρθει για να κάνω μια δουλειά. Είναι άλλο να διαφωνεί η αντιπολίτευση σε πολιτικά και ιδεολογικά θέματα και άλλο να λέει «όχι» σε όλα. Εγώ, εάν ήμουν στην αντιπολίτευση, στα σωστά θα ψήφιζα «ναι».

Εάν κάποιος εξετάσει τα στατιστικά στοιχεία, θα αντιληφθεί πως η αντιπολίτευση στο 90% των θεμάτων ψηφίζει «λευκό» ή «κατά». Αυτό το πράγμα δείχνει μία παθογένεια στον τρόπο με τον οποίον λειτουργούμε για το καλό της πόλης.

Έχουν γίνει λάθη από πλευράς διοίκησης;

Είναι δυνατόν να μην έχουν γίνει; Προφανώς. Απλώς το μεγάλο λάθος —και χτυπάω ξύλο— έχει αποφευχθεί μέχρι τώρα. Λάθη, όμως, μικρότερα και μεσαία, φυσικά και έχουν γίνει. Με τέτοια παραγωγή έργου, προκύπτουν αρκετά, τα οποία προσπαθούμε να μην επαναλαμβάνονται.

Σκέφτεστε από τώρα μία δεύτερη θητεία;

Είναι πολύ νωρίς. Η ένταση της καθημερινότητας δεν μου επιτρέπει να σχεδιάσω άλλα πράγματα. Την τελευταία χρονιά θα αξιολογηθούν όλα. Εάν ο κόσμος συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθειά μας, όπως τώρα, θεωρώ λογικό να γίνει μια δεύτερη προσπάθεια διεκδίκησης του δήμου.

‘Όλα θα εξαρτηθούν από την υγεία, τον Θεό και τους πολίτες.

Αν σε 1.000 μέρες καθίσουμε ξανά στο ίδιο τραπέζι, ποιο είναι το αποτέλεσμα που δεσμεύεστε ότι μπορείτε να μου αποδείξετε με αριθμούς;

Είμαι βέβαιος για όσα θα έχουμε κάνει μέχρι το τέλος του 2028 και σας το λέω από τώρα. Η εικόνα της Θεσσαλονίκης θα είναι διαφορετική. Σε κάθε Δημοτική Κοινότητα θα δημιουργηθούν από δύο καινούργια πάρκα και θα κατασκευαστούν δύο νέα σχολεία.

Στο κέντρο θα έχουν υλοποιηθεί οι μισές αναπλάσεις και θα έχουν ξεκινήσει οι υπόλοιπες. Με την αποκατάσταση μεγάλου μέρους των δρόμων και των πεζοδρομίων, η καθημερινότητα συνεχώς θα βελτιώνεται. Αυτό είναι δέσμευση.

Κλείνοντας, πόσο διαφορετικός είναι ο Στέλιος Αγγελούδης δήμαρχος από τον άνθρωπο που αποφάσισε να διεκδικήσει τον δήμο;

Ως άνθρωπος και ως προς τη συμπεριφορά μου, δεν άλλαξα στο παραμικρό. Δεν αλλάζω τον τρόπο ζωής μου με επισημότητες και τυπικότητες. Δεν αλλάζω τους παλιούς μου φίλους. Οι συνήθειές μου παραμένουν ίδιες.

Απλώς, έχασα δύο πράγματα: την προσωπική μου ζωή, καθώς έχω ελάχιστο προσωπικό χρόνο, και τη δυνατότητα να παρακολουθώ αθλητικές διοργανώσεις ως αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Αυτό έχει κοπεί μαχαίρι. Απουσιάζω από τη Θεσσαλονίκη μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.

ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Στην προηγούμενη απάντηση αναφέρονται πέντε σχολεία έως το τέλος της θητείας. Εδώ η φράση μπορεί να διαβαστεί ως δύο νέα σχολεία σε κάθε Δημοτική Κοινότητα. Χρειάζεται επιβεβαίωση του γεωγραφικού πεδίου και του αριθμού. Η απάντηση διατηρήθηκε χωρίς ερμηνευτική αλλαγή.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Η Θεσσαλονίκη αλλάζει εικόνα το 2028
Σε πρώτο πλάνο

Η Θεσσαλονίκη αλλάζει εικόνα το 2028

Κάπου ανάμεσα σε συνεχείς συσκέψεις με στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και της Καθαριότητας, η πόρτα του γραφείου του δημάρχου Θεσσαλονίκης,...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
12/10/2026
Μπορεί ένας ηττημένος Δήμαρχος να ξανακερδίσει;
Ρεπορτάζ

Μπορεί ένας ηττημένος Δήμαρχος να ξανακερδίσει;

 Η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει ένας δήμαρχος που ηττήθηκε σε προηγούμενες εκλογές απαιτεί ρεαλισμό, ειλικρινή αυτοκριτική και μια ανανεωμένη...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
12/10/2026
Next Post
Μαρινάκης: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ σε ρυθμό αύξησης των θέσεων απασχόλησης

Μαρινάκης: Ισχυρή και αξιόπιστη η Ελλάδα – Πετυχαίνει τους στόχους της



















Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa