, Κυριακή
25 Φεβρουαρίου 2024

H οπτική ψευδαίσθηση που ούτε το Google Lens δεν μπορεί να βρει την απάντηση

Μια οπτική ψευδαίσθηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου το τελευταίο διάστημα και κοντεύει να τρελάνει μέχρι και την… Google.

Ποια είναι αυτή η ψευδαίσθηση

Αντί για πρόσωπα ή κρυμμένα αντικείμενα, αυτή η ψευδαίσθηση εστιάζει σε έναν αριθμό – ή ίσως σε κανέναν αριθμό, ή ίσως σε πολλούς αριθμούς, ανάλογα με το τι μπορείτε να δείτε.

Όμως, αυτό προκάλεσε διχογνωμία αφού κάποιοι από τους χρήστες των social media είπαν πως ο αριθμός άλλαζε ακόμη και όταν έβαζαν γυαλιά.
«45283 χωρίς τα γυαλιά μου. 3452839 με τα γυαλιά μου», έγραψε κάποιος.

Κάποιος άλλος χρησιμοποίησε και την τεχνολογία για να προσπαθήσει να προσδιορίσει τη «σωστή» απάντηση, χρησιμοποιώντας το Google Lens για να καταλάβει ποιοι αριθμοί ήταν κρυμμένοι στην ψευδαίσθηση.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι έλειπε ένας αριθμός.

«Ακόμη και το Google Lens μπορεί να δει σχεδόν κατά 85%. Μόνο το ψηφίο 3. Είναι 3452839»,τόνισε.

Ορισμένοι χρήστες του X έδωσαν συμβουλές για το πώς μπορεί κάποιος να δει καλύτερα την εικόνα, με ένα άτομο να σχολιάζει: «Είναι πιο εύκολο να το δεις ανάλογα με το πόσο μακριά το κοιτάς».

Συνολικά, ωστόσο, η πλειονότητα των χρηστών φαίνεται να συμφωνεί ότι υπάρχουν επτά αριθμοί στην ακολουθία – μερικοί είναι απλώς πιο εύκολο να διακριθούν από άλλους, με ψηφία όπως το 8 και το 3 να αποδεικνύεται δύσκολο να τους δεις.

Λοιπόν, εσείς τι βλέπετε;

#Tags: Google