, Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

HYDRA – Η ψηφιακή πλατφόρμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για Αθλητικά Σωματεία, Συλλόγους και Ομοσπονδίες

Τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα HYDRA παρουσίασαν  στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας.
Οι δύο Αντιπεριφέρειες συνεργάστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν  τον «ψηφιακό κρίκο» που θα συνδέει πλέον την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τα αθλητικά σωματεία.
Με την πλατφόρμα HYDRA οι αθλητικές ενώσεις, οι ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά, άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης  Βούλα Πατουλίδου επεσήμανε:
«Η Περιφέρεια με αυτή την πλατφόρμα θα εξυπηρετεί σωματεία και ομοσπονδίες με πολύ πιο εύκολο και άμεσο τρόπο. Στόχος είναι να μαζέψουμε την γραφειοκρατία».  
Η κ. Πατουλίδου τόνισε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη περιφέρεια της χώρας που προχωρά σ’ αυτό το εγχείρημα.  «Η HYDRA είναι η πρώτη πλατφόρμα που δημιουργεί μια Περιφέρεια στη χώρα για την ψηφιοποίηση των Αθλητικών Σωματείων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ανοίγοντας τον δρόμο και για τις άλλες».
O Aντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΠΚΜ, Άγγελος Χαριστέας τόνισε πως θα υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση προς τον πολίτη, έλεγχος νομιμότητας των σωματείων, διασφάλιση των στοιχείων τους και μηδενισμός των εκτυπώσεων. «Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι μαζί μας σε αυτό το εγχείρημα και θεωρούμε ότι θα το επικοινωνήσουν σε όλη τη χώρα. Όλοι οι φορείς πρέπει να συνεργαστούν, διότι τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ενότητα», συμπλήρωσε ο κ. Χαριστέας.
Στην παρουσίαση συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος ήταν από τους πρωτεργάτες του εγχειρήματος. «Εμείς είμαστε μόνο 300 σωματεία και το πρόβλημα είναι τεράστιο. Η ιδέα ξεκίνησε το 2017, έκανε τα πρώτα βήματα της το 2018 και όταν όλοι είδαν τη χρησιμότητά της πλατφόρμας, υλοποιήθηκε και με τη…βούλα!
Τον λόγο πήρε στο τέλος, ο  πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, Βαγγέλης Λιόλιος, ένας εκ των υποστηρικτών της ψηφιακής πλατφόρμας, αναφέροντας ότι τα αποτελέσματα θα είναι γρήγορα ορατά. «Ωστόσο, όταν πας σε μία ψηφιακή μετάβαση, υπάρχουν και οι ψηφιακά αναλφάβητοι. Αυτοί με τη βοήθεια των πιο έμπειρων θα πρέπει να εξοικειωθούν για να συμβάλουν όλοι σε αυτή τη προσπάθεια. Εμείς το HYDRA θα το προτείνουμε παντού και φυσικά θα το υποστηρίξουμε. Σύλλογοι και ομοσπονδίες θα γλυτώσουν χρήματα και χρόνο».
Η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το επόμενο χρονικό διάστημα  θα ξεκινήσει την ενημέρωση όλων των αθλητικών σωματείων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με ημερίδες.