, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

H οδός των… λουκέτων στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Κάποτε ήταν η οδός των ανταλλακτικών, πλέον είναι η οδός των λουκέτων.

Μέρα μεσημέρι και στην οδό Πηνειού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επικρατεί ησυχία.

Η οδός Πηνειού είναι το ένα από τα δυο παρακλάδια της οδού Κάλβου. Παρότι γειτνιάζει με μια ζωηρή οδό του κέντρου, την οδό Καραολή και Δημητρίου Των Κυπρίων, η οδός Πηνείου τα τελευταία χρόνια ερημώνει.

Η Πηνείου ήταν – και είναι ακόμη – γνωστή ως η οδός των ανταλλακτικών, καθώς δραστηριοποιούνταν σχεδόν αποκλειστικά επιχειρήσεις του είδους.

Ένας από τους λίγους επιχειρηματίες που έχουν παραμείνει στην περιοχή, μιλώντας στην Karfitsa, εξήγησε ότι τα πρώτα λουκέτα άρχισαν να μπαίνουν με την έναρξη της οικονομικής κρίσης που έπληξε την Ελλάδα, την προηγούμενη δεκαετία. Ένας ακόμη λόγος που κάποιοι επιχειρηματίες επέλεξαν να κλείσουν στην περιοχή τα καταστήματα τους ήταν η ανάπλαση των πεζοδρομίων, καθώς τα φορτηγά που ξεφόρτωναν ανταλλακτικά δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν εύκολα τον δρόμο. Οπότε κάποιοι μετέφεραν τις επιχειρήσεις τους σε περιοχές με μεγαλύτερο πλάτος δρόμου, όπως οι οδοί Γιαννιτσών και Μοναστηρίου.

«Ελπίζουμε όταν φτιαχτεί το μετρό Θεσσαλονίκης να πάρει ξανά ζωή η περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας που συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην οδό Πηνείου.

Καφάσια και κούτες έχουν γίνει σπιτάκια για αδέσποτα της περιοχής
Στην οδό λειτουργούν δυο πάρκινγκ και βοηθούν στην κινητικότητα της περιοχής

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.