, Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θανάσης Γλαβίνας στην «Κ»: «Η χώρα χρειάζεται άμεσα έναν άλλον δρόμο»

«Στόχος είναι απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να υπάρχει ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση, η οποία δεν θα αρκείται σε επίδειξη πλούτου ή θα προσφεύγει σε θαύματα» σχολιάζει μιλώντας στην «Κ» ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας επιτιθέμενος σε Στέφανο Κασσελάκη και Κυριάκο Βελόπουλο.

Κατηγορεί παράλληλα την κυβέρνηση για τα εκλογικά διλήμματα κάνοντας λόγο για δημοσκοπική κατάρρευση ζητώντας από τον ελληνικό λαό να στείλει ένα αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Για τις εξελίξεις στον FlyOver υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι υπόλογη επειδή ξεκίνησε ένα έργο «στο πόδι» ενώ ζητά ομοφωνία στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα συμφωνούσατε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η συνεδρίαση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών;

Τα πράγματα στην Μέση Ανατολή γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα και απαιτείται από κάθε πλευρά αυτοσυγκράτηση και προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές. Σίγουρα ένας ακόμη πόλεμος στη γειτονιά μας και η ανάφλεξη του με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων, κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη την κατάσταση. Δυστυχώς στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης δεν συμβάλλουν και οι ηγεσίες της κάθε πλευράς. Πάγια θέση μας ότι σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής οφείλουν οι πολιτικές δυνάμεις με πρωτοβουλία της κυβέρνησης να αναζητούν τη μέγιστη δυνατή ομοφωνία ώστε το μήνυμα της χώρας να ισχυροποιείται στη διεθνή σκηνή.

Το δίλημμα σταθερότητα ή πειραματισμοί ενισχύεται ως επιχειρηματολογία της ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών. Πώς απαντάτε;

Είναι να απορεί κανείς με τα εκβιαστικά διλλήματα που θέτει η Νέα Δημοκρατία σε κάθε εκλογική διαδικασία. Μπροστά στη διαφαινόμενη δημοσκοπική και  εν τέλει εκλογική κατάρρευση της, επικαλείται υποκριτικά την ανάγκη σταθερότητας για τη χώρα με αφορμή της ευρωεκλογές, οι οποίες όπως όλοι γνωρίζουμε δεν αλλάζουν τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς εντός της Ελληνικής Βουλής. Εμείς αντίθετα απαντάμε ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να λάβει ένα πολύ αυστηρό μήνυμα από τον Ελληνικό λαό το οποίο θα βάζει ένα τέλος στην ασυδοσία, στην συγκάλυψη, την αισχροκέρδεια, την ανασφάλεια και τη διαφθορά. Το κακό παραέγινε όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός. Πρέπει να μπει ένας φραγμός σε όλα τα παραπάνω και οι πολίτες έχουν τη δύναμη στις 9 Ιούνη να περάσουν το μήνυμα αυτό με εκκωφαντικό τρόπο.

Στο τελευταίο briefing της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίσατε ανερμάτιστη και real estate την πολιτική Κασσελάκη και πως ο Βελόπουλος τάζει λαγούς με πετραχήλια. Τριμέτωπος δηλαδή ο αγώνας σε αυτές τις εκλογές;

Στόχος είναι απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να υπάρχει ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση, η οποία δεν θα αρκείται σε επίδειξη πλούτου ή θα προσφεύγει σε θαύματα και θα υπόσχεται ανεφάρμοστες πολιτικές χάριν λαϊκισμού, αλλά θα στριμώχνει διαρκώς την κυβέρνηση, θα της ασκεί τον αυστηρότατο έλεγο, θα προτείνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και θα οικοδομεί μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Η χώρα χρειάζεται άμεσα έναν άλλον δρόμο, και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί την συντεταγμένη πορεία προς την αλλαγή.

Πώς κρίνετε την τελευταία εξέλιξη με τον Flyover; Δεύτερη καθυστέρηση χωρίς το έργο να συμπληρώσει ένα εξάμηνο. Στην κυβέρνηση ρίχνουν την ευθύνη στους κατοίκους που προσέφυγαν στο ΣτΕ. Εσείς βλέπετε κυβερνητικές ευθύνες;

Θυμάστε πολύ καλά ότι σε παρέμβαση του για το έργο αυτό ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ν. Ανδρουλάκης είχε μιλήσει για «πείραμα» με αρνητικές συνέπειες στην καθημερινότητα χιλιάδων κατοίκων της πόλης ενώ είχε τονίσει επί λέξει ότι το έργο είναι «ανώριμο» σε επίπεδο μελετών. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε και αποδείχτηκε η ανεπαρκής προετοιμασία του έργου το οποίο αντί να υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών, υπηρετεί δυστυχώς οικονομικά συμφέροντα. Και η κυβέρνηση είναι υπόλογη. Οι πολίτες σε κάθε περίπτωση έχουν το δικαίωμα να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη. Το πρόβλημα το έχει η κυβέρνηση, η οποία και φρόντισε αφενός να μην επιλέξει άλλες εναλλακτικές και πιο στέρεες και ώριμες προτάσεις, όπως ο εξωτερικός δακτύλιος και αφετέρου να ξεκινήσει πρώιμα ένα έργο «στο πόδι» και βλέποντας και κάνοντας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

#Tags: ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.