, Σάββατο
24 Φεβρουαρίου 2024

Η εικονική πραγματικότητα συνδυάζεται με την μυϊκή ενδυνάμωση στο «metaverse fitness» (Video)

Το metaverse συνεχίζει να εξελίσσεται προς νέες κατευθύνσεις, καθώς ένας νέος συνδυασμός προπόνησης σε εικονική πραγματικότητα και ηλεκτρομυϊκής διέγερσης ή EMS κάνει τον εγκέφαλό σας να νομίζει ότι σηκώνετε πραγματικά αυτά τα βάρη.

Η Valkyrie Industries, μια τεχνολογική startup με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιεί την πατενταρισμένη φορητή τεχνολογία της για να φέρει το γυμναστήριο, τον εξοπλισμό και τον προσωπικό γυμναστή στον χρήστη, όπου κι αν αυτός βρίσκεται.

Το EIR Training είναι το πρόγραμμα γυμναστικής της Valkyrie που επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν μέρος σε εικονικά μαθήματα γυμναστικής υπό την καθοδήγηση προπονητών στο Metaverse, χρησιμοποιώντας VR και απτικά περιβραχιόνια για την παροχή παλμών EMS στους μυς του δικεφάλου και του τρικεφάλου.

Τα περιβραχιόνια σας επιτρέπουν να αισθάνεστε ανατροφοδοτούμενη διέγερση στο χέρι σας ανάλογα με τις κινήσεις σας, με την ένταση να αλλάζει ανάλογα με το πόσο δυνατά τραβάτε έναν εικονικό ελαστικό ιμάντα, πόσο γρήγορα σηκώνετε έναν εικονικό αλτήρα ή πόσο δυνατά χτυπάτε έναν εικονικό σάκο του μποξ.

Πηγή: Reuters