, Σάββατο
24 Φεβρουαρίου 2024

iPhone 15: Μπορεί να… φορτίσει το παλιό σου iPhone

Κινητό iphone

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία, το USB-C έφτασε επιτέλους στο iPhone με την κυκλοφορία του iPhone 15. Η νέα θύρα φόρτισης USB-C αντικαθιστά την αποκλειστική θύρα Lightning της Apple σε ολόκληρη τη σειρά iPhone 15.

Πλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο φόρτισης για να φορτίσετε ένα iPhone, iPad, MacBook και το νέο AirPods Pro.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας για να φορτίσετε, το Apple Watch ή άλλη μικρή συσκευή που υποστηρίζει USB Power Delivery έως και 4,5 Watt.

Εάν συνδέσετε ένα iPhone 15 σε ένα άλλο iPhone 15, οι δύο συσκευές επικοινωνούν μεταξύ τους, καθορίζουν ποιο iPhone έχει τη χαμηλότερη μπαταρία και μεταφέρουν ενέργεια με αυτόν τον τρόπο. Επομένως, εάν έχετε χαμηλή μπαταρία και ένας φίλος σας με iPhone 15 έχει πλήρη μπαταρία, μπορείτε να συνδέσετε το iPhone σας στο iPhone του φίλου σας και να φορτίσετε το δικό σας.

Δυστυχώς, κατά τη φόρτιση μιας άλλης συσκευής με ένα iPhone 15‌, η φόρτιση περιορίζεται στα 4,5 W. Αυτό είναι κατάλληλο για μικρές συσκευές όπως το Apple Watch, αλλά δεν πρόκειται να παρέχει μεγάλη ισχύ για ένα άλλο iPhone, όπως για παράδειγμα το iPhone 14 ή το iPhone 14 pro, επομένως να περιμένετε χαμηλές ταχύτητες φόρτισης όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία φόρτισης iPhone σε iPhone.

Πώς θα φορτίσετε άλλες συσκευές

Εάν έχετε άλλη συσκευή με υποδοχή USB-C, συνδέστε την στο iPhone σας με ένα καλώδιο USB-C, όπως αυτό που περιλαμβάνεται στο iPhone σας.

Για να φορτίσετε μια συσκευή που διαθέτει υποδοχή Lightning, συνδέστε τη στο iPhone σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Apple USB-C σε Lightning.

Φορτίστε το Apple Watch σας συνδέοντας έναν μαγνητικό γρήγορο φορτιστή Apple Watch σε καλώδιο USB-C απευθείας στο iPhone σας. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε ένα μαγνητικό καλώδιο φόρτισης στο iPhone σας με τον προσαρμογέα USB-C σε USB της Apple.

protothema.gr