, Σάββατο
24 Φεβρουαρίου 2024

Παρουσιάστηκε η νέα σειρά Xiaomi 13

Τη νέα της σειρά έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphone) – τη Xiaomi 13 – στις παγκόσμιες αγορές παρουσίασε σήμερα στη Βαρκελώνη η Xiaomi. Όπως ανακοινώθηκε, μέσω της στενής συνεργασίας μεταξύ της Xiaomi και της Leica και ως μέρους της στρατηγικής συνεργασίας για την Τεχνολογία Απεικόνισης (Strategic Partnership in Imaging Technology), τα Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro έχουν ως στόχο να προσφέρουν σε όλους τους χρήστες, παγκοσμίως, μια νέα φωτογραφική εμπειρία κινητού τηλεφώνου.

Οι πολυαναμενόμενες ναυαρχίδες της εταιρείας είναι σχεδιασμένες από κοινού με τη Leica και διαθέτουν επαγγελματικούς φακούς της Leica, καθώς και σειρά από προηγμένες υπολογιστικές και λογισμικές δυνατότητες, για μια αυθεντική εμπειρία Leica. Μεταξύ των premium χαρακτηριστικών ξεχωρίζουν ο νέος επεξεργαστής Snapdragon ® 8 Gen 2 και το σύστημα Surge της Xiaomi για τη διαχείριση της μπαταρίας, που εγγυάται υψηλές αποδόσεις σε κάθε λειτουργία της συσκευής.

«Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος με τις δυνατότητες της σειράς Xiaomi 13 – είναι στα αλήθεια ένα νέο κεφάλαιο για μένα» δήλωσε ο Steve ΜcCurry, ο παγκοσμίου φήμης φωτογράφος, μέλος του International Photography Hall of Fame, αποδέκτης του πρώτου Leica Hall of Fame Award και παγκόσμιος πρέσβης της Leica για τη διάθεση της σειράς Xiaomi 13.

Στη διάρκεια του λανσαρίσματος παρουσιάστηκε επίσης το Xiaomi 13 Lite, που προσφέρει εξαιρετική φωτογράφιση πορτρέτων και πολλές επιλογές για τους νεαρούς φωτογράφους.

Ανώτατου επιπέδου φωτογράφιση με το σύστημα κάμερας, σε συνεργασία με τη Leica

Όπως ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων, κάθε λειτουργία του συστήματος κάμερας των Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro, από το μηχανισμό και την ποιότητα εικόνας μέχρι το UI, σχεδιάστηκε σε στενή συνεργασία με τη Leica για τη δημιουργία μιας νέας εμπειρίας φωτογράφισης με smartphone. Αμφότερες συσκευές είναι εξοπλισμένες με το τριπλό σύστημα καμερών με φακούς Leica.

To Xiaomi 13 και το Xiaomi 13 Pro κυκλοφορούν με τον Snapdragon® 8 Gen 2 με προηγμένη επεξεργασία γραφικών και βελτιωμένη απόδοση GPU κατά 42% και ενέργειας κατά 49%, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά ναυαρχίδων και απόδοση CPU και ενέργειας κατά 37% και 47% αντιστοίχως. Αυτή η ισχυρή επίδοση εγγυάται ευκολία και ταχύτητα σε όλες τις λειτουργίες, όπως υπολογιστική φωτογράφιση, τεχνητή νοημοσύνη και gaming, ενώ την ίδια στιγμή επεκτείνεται η καθημερινή διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το Xiaomi 13 και το Xiaomi 13 Pro κυκλοφορούν με το σύστημα Χiaomi Surge που χρησιμοποιεί το ειδικό Surge charging chip της Xiaomi για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και βελτιωμένη εμπειρία. Με μπαταρία μεγέθους 4.500mAh, και τη μεγαλύτερη πυκνότητα ενέργειας, το Xiaomi 13 διαρκεί όλη μέρα χωρίς πρόβλημα. Την ίδια στιγμή, το Xiaomi 13 Pro διαθέτει μια ακόμα μεγαλύτερη μπαταρία στα 4.850mAh και 120W HyperCharge, με δυνατότητα φόρτισης στο 100% σε μόλις 19 λεπτά.

To Xiaomi 13 Pro και Xiaomi 13 θα προσφέρουν 3 γενιές ενημερώσεων του λογισμικού Android, καθώς και 5 χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας. Οι χρήστες των δυο συσκευών θα έχουν για τους πρώτους 6 μήνες δωρεάν χρήση του Google Cloud συστήματος αποθήκευσης μέχρι 2ΤΒ, ως έξτρα αποθηκευτικό χώρο για τις αναμνήσεις που δημιουργήσατε με το επαγγελματικό σύστημα κάμερας, καθώς και πρόσβαση στις υπηρεσίες YouTube Premium για πρόσβαση στο ΥοuTube χωρίς διαφημίσεις, και YouTube Music. Επίσης, χάρη στη λειτουργία ψηφιακού κλειδιού αυτοκινήτου του Android, οι χρήστες των Xiaomi 13 Pro και Xiaomi 13 μπορούν να μοιραστούν τα κλειδιά τους ψηφιακά, με αγαπημένα τους πρόσωπα.

Επιπλέον, χρήστες αμφότερων συσκευών καλύπτονται από εγγύηση επισκευής, δίχως κόστος, για τους πρώτους 12 μήνες από την ημέρα αγορά τους. Όπως ανακοινώθηκε, η Xiaomi πλέον προσφέρει την υπηρεσία Smartphone International Warranty σε πάνω από 40 αγορές παγκοσμίως. Οι χρήστες του Xiaomi 13 Pro που βρίσκονται εντός της εγγύησης μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίες οπουδήποτε, σε οποιοδήποτε επίσημο πάροχο Xiaomi στον κόσμο.

Το Xiaomi 13 Lite είναι ευέλικτο με διπλό σύστημα μπροστινής κάμερας για τους λάτρεις των social media

Το Xiaomi Lite 13 είναι σχεδιασμένο για τους νεαρούς χρήστες που έχουν στο επίκεντρο τους τη λήψη selfie, δημιουργία stories και σκηνικών. Με διπλό σύστημα μπροστινής κάμερας και ευέλικτες λειτουργίες λογισμικού, η συσκευή είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες τους. Το Xiaomi 13 Lite, μεταξύ άλλων, διαθέτει επεξεργαστή Snapdragon® 7 Gen 1, μια υπέροχη οθόνη AMOLED στα 120Hz και ταχεία φόρτιση στα 67W. Μόλις 7.23 σε πάχος και 171 γραμμάρια σε βάρος και μια μπαταρία στα 4.500mAh, δίνει μια μοναδική αίσθηση χρήσης στο χέρι και μεγάλη διάρκεια ζωής σε καθημερινή βάση.

Όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα από τα κανάλια της Info Quest Technologies, επίσημο διανομέα της Xiaomi στην Ελλάδα και την Κύπρο.