, Δευτέρα
15 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τι πρέπει να κάνετε εάν το Facebook σας προκαλεί ζήλια

7488E716315B3278695102BECB42CE7DΟ τρόπος που χρησιμοποιείτε το Facebook καθορίζει τα συναισθήματα που σας προκαλεί. Εάν το χρησιμοποιείτε παθητικά, τότε θα σας προκαλέσει ζήλια, εάν είστε όμως αρχίσετε να σχολιάζετε και να «ποστάρετε», τότε δεν απειλήστε από κατάθλιψη, συμπεραίνει μελέτη ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και του Λουβέν στο Βέλγιο που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση της Πειραματικής Ψυχολογίας, στο τεύχος Απριλίου 2016.
Το συμπέρασμα που πρέπει κανείς να κρατήσει από την μελέτη αυτή, που βασίστηκε στις συνήθειες 173 φοιτητών διαχρονικά στην δημοφιλέστερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, είναι ότι είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούμε το μέσο και όχι το μέσο αυτό καθεαυτό που επηρεάζει την ψυχολογία μας -εάν μας προκαλεί αρνητικά συναισθήματα έτσι, θα πρέπει είτε να περιορίσουμε τη χρήση του ή να αλλάξουμε τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε. Εάν συνηθίζετε να διαβάζετε τα δημοσιεύματα των άλλων, ή να κοιτάτε τις φωτογραφίες και το προφίλ τους, θα έπρεπε να αρχίσετε να γράφετε και να σχολιάζετε κι εσείς για να αλλάξει η διάθεσή σας, συμπεραίνουν οι επιστήμονες Ethan Kross και Philippe Verduyn, επικεφαλής του πρότζεκτ.
Ξέρατε ότι… δεν είναι πολλοί εκείνοι που αποφασίζουν να ξεκαθαρίσουν τις σχέσεις τους στο Facebook, ξεχωρίζοντας τους φίλους από τους «φίλους». Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα αντικατοπτριζόταν στο μέσο αριθμό φίλων ανά μέλος, κάτι που δεν συμβαίνει.
Πάντως, για να αφαιρέσετε φίλους από την λίστα των φίλων σας, πηγαίνετε στην Λίστα φίλων από τον Λογαριασμό σας και επιλέγετε Διαγραφή Φίλου. Ο (πρώην) φίλος δεν ενημερώνεται για την ενέργεια αυτή, εκτός εάν σας αναζητήσει για να διαπιστώσει ότι δεν είστε πλέον «φίλοι».

Ένας ακόμα τρόπος να διαγράψετε ένα φίλο είναι ο ακόλουθος:
  1. Πηγαίνετε στο προφίλ του συγκεκριμένου ατόμου
  2. Πηγαίνετε πάνω από το κουμπί Φίλοι, στην κορυφή του προφίλ του
  3. Επιλέξτε Διαγραφή φίλου
Αν διαγράψετε κάποιον από τη λίστα φίλων σας, θα διαγραφείτε κι εσείς από τη λίστα φίλων του. Για να προσθέσετε ξανά το συγκεκριμένο άτομο στους φίλους σας, θα πρέπει να του στείλετε νέο αίτημα φιλίας.

In.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.