, Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

search icon search icon

Τετράκις ισόβια για τη διπλή δολοφονία στη Βέροια

Του Κώστα Καντούρη
 
Τετράκις ισόβια επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε τρεις Αλβανούς για την άγρια διπλή δολοφονία ζευγαριού ηλικιωμένων στη Βέροια, τον Ιούνιο του 2011. «Δεν πήγαμε να τους σκοτώσουμε» ήταν η κυνική ομολογία του επικεφαλής των ληστών, 41 χρόνων σήμερα, ο οποίος διέπραξε τη ληστεία ενώ ήταν σε άδεια από τις φυλακές όπου κρατούταν για κλοπές.
Οι δράστες καταδικάστηκαν ότι σκότωσαν τα θύματά τους στην προσπάθεια να τα αναγκάσουν να τους υποδείξουν πού βρίσκονται τα χρήματα που ήθελαν να κλέψουν. «Χτυπούσε το κεφάλι του ηλικιωμένου τον τοίχο», κατέθεσε ο αστυνομικός που συμμετείχε στην έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Η ληστεία μετά φόνου διαπράχθηκε στις 26 Ιουνίου 2011 στο σπίτι του ζευγαριού 73 και 69 χρόνων στη Βέροια. Ο 41χρονος ληστής είδε ότι το παράθυρο του σπιτιού ήταν ανοιχτό, σκαρφάλωσε από την υδρορροή τα ξημερώματα και βρέθηκε απέναντι στον 73χρονο που δεν δίστασε να τον χτυπήσει μέχρι θανάτου. Φώναξε και τους δύο συνεργούς του, οι οποίοι μπήκαν από την πόρτα και στη συνέχεια φίμωσαν την 69χρονη σύζυγό του, με συνέπεια να πεθάνει από ασφυξία. «Την είχαν δέσει έτσι, όπως το κάνουν κάποιοι για να ακινητοποιήσουν εντελώς τα ζώα», είπε ο αστυνομικός.
Στις απολογίες τους ο 41χρονος παραδέχτηκε τη δολοφονία και των δύο και ενώ προσπαθούσε να απαλλάξει τους συνεργούς του, τελικά επιβεβαίωσε την άμεση εμπλοκή τους με τις αντιφάσεις στις οποίες έπεφτε. Μαζί του καταδικάστηκαν σε τετράκις ισόβια ένας 30χρονος ομοεθνής του και ένας 36χρονος. Το δικαστήριο δεν δέχτηκε το αίτημα να χορηγηθεί οποιοδήποτε ελαφρυντικό και διατήρησε την πρωτόδικη ποινή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.