, Παρασκευή
14 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Το επαγγελματικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης "παρών" στις εξελίξεις

Δίπλα στους επαγγελματίες με πάνω από 45 εκδηλώσεις και την καθιέρωση του θεσμού των Επιχειρηματικών Βραβείων.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διαδραματίζει εδώ και δεκαετίες ενεργό και ουσιαστικό ρόλο λειτουργώντας υποστηρικτικά για τις επιχειρήσεις μέλη του, παρέχοντάς τους συμβουλευτικές υπηρεσίες, επιδοτήσεις για την παρουσία τους σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις, καθώς και ενημέρωση – κατάρτιση για φλέγοντα ζητήματα που άπτωνται του επαγγελματικού κλάδου.
Στην παραπάνω κατεύθυνση και για την ενίσχυση του παραγωγικού έργου του επιμελητήριου, ο πρόεδρος του, Μιχάλης Ζορπίδης, δημιούργησε από την αρχή της τρέχουσας θητείας του θεματικές επιτροπές εργασίας, με στόχο την αποτελεσματικότερη και εξειδικευμένη αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τους επαγγελματίες.
Τα αποτελέσματα της παραπάνω πρωτοβουλίας είναι ήδη εμφανή καθώς μπαίνοντας στον 3ο χρόνο της τρέχουσας θητείας, το Επιμελητήριο έχει διοργανώσει πάνω από 45 εκδηλώσεις – σεμινάρια – ημερίδες με τη συμμετοχή καταξιωμένων επαγγελματιών, καθώς και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης. Ως σημαντικότερες ενέργειες μπορούμε να αναφέρουμε τη διοργάνωση των «Αριστείων Επιχειρηματικότητας» και τη σύσταση διαρκούς επιτροπής υποστήριξης των επαγγελματιών, με τη συμμετοχή των επιστημονικών συνεργατών του Επιμελητήριου, από την έναρξη της covid εποχής έως και σήμερα.
Σύσταση επιτροπής Νεοφυών Επιχειρήσεων
Πρόεδρος της επιτροπής ο Άκης Πούλακας, επιχειρηματίας και μέλος του Δ.Σ του ΕΕΘ
Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και η κινητικότητα στον τομέα των startup, της καινοτομίας και της ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων δημιούργησαν την ανάγκη σύστασης μιας νέας επιτροπής, «Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Νεοφυών Επιχειρήσεων» πρόεδρος της οποίας, μετά από πρόταση του Προέδρου του ΕΕΘ, ανέλαβε ο Άκης Πούλακας. Στην επιτροπή συμμετέχουν ακόμα τέσσερις αξιόλογοι επιχειρηματίες της πόλης μας, η Φωτεινή Κλιάνη, επιχειρηματίας, πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελατιών Αισθητικών Βορείου Ελλάδος και μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ, ο Γιώργος Εμμανουηλίδης, επιχειρηματίας και μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ, ο Γιάννης Τζεβελέκος επιχειρηματίας και ο Κώστας Τσέντος, επίσης επιχειρηματίας. Οι άξονες δράσης που συμφωνήθηκαν κατά την 1η συνεδρίαση της επιτροπής την Πέμπτη 4 Ιουνίου, έιναι οι παρακάτω:

  1. Παρεμβάσεις – προτάσεις για τη Νομοθεσία που αφορά τις νεοφυείς επιχειρήσεις
  2. Συμπράξεις με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων
  3. Αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων
  4. Προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων (funds) για χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων – μελών – του επιμελητηρίου μας
  5. Διοργάνωση ημερίδων – εκδηλώσεων


 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.