, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Μη Με Λησμόνει Art Café: Το πρώτο ανθοπωλείο – καφέ στην Ελλάδα! (ΦΩΤΟ)

Ένας παράδεισος αρωμάτων και γεύσεων στο πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης! Στο ισόγειο του Μεγάρου Ερμείον στήθηκε μια ολάνθιστη όαση, ένα νέο Art Café γεμάτο λουλούδια και φυτά που σας υποδέχεται για λίγο, πολύ ή όσο θέλετε. Ένα concept space – lounge area για κάθε στιγμή της ημέρας! Προτάσεις για special ροφήματα ή premium κρασί και κοκτέιλ, πιάτα τυριών, φρουτοσαλάτες και γλυκά της μαμάς στο φιλόξενο περιβάλλον του «Μη Με Λησμόνει», θα σας δημιουργήσουν την επιθυμία να πάρετε μαζί σας μια ανάμνηση για φυλαχτό ή για δώρο. Άνθη, γλαστράκια και terrarium σε αποκλειστική διάθεση, θα γίνουν η επόμενη παρέα που θα υιοθετήσετε. Επιλεγμένοι τίτλοι βιβλίων από την παγκόσμια λογοτεχνία επιζητούν την ανάγνωση και την επικοινωνία. Διακοσμητικά αντικείμενα, χειροποίητα ή δυσεύρετα μπορούν να ανανεώσουν τον δικό σας χώρο.

Παράλληλα στο Μη Με Λησμόνει Art Café φιλοξενείται πλούσια πολιτιστική και καλλιτεχνική δραστηριότητα που μπορείτε να παρακολουθήσετε και να απολαύσετε, καθιστώντας κάθε επίσκεψη βιωματική. Ένα περιβάλλον με κινηματογραφικές ποιότητες από άλλες εποχές που αποτελεί την τέλεια επιλογή για κάθε φακό. Τα φωτογραφικά και κινηματογραφικά σας project θα βρουν εδώ την έμπνευση και το φως που αναζητούσατε.

Το Μέγαρο Ερμείον χτίστηκε το 1925 από τον αρχιτέκτονα Συμεών Μυλωνά που έχει σχεδιάσει κι άλλα σημαντικά κτήρια της εποχής εκείνης στη Θεσσαλονίκη: σχολή Ευκλείδης, εκκλησία Παναγία Φανερωμένη, Τεκτονική Στοά στη Φιλικής Εταιρείας, Μέγαρο Αλέγρα Εργάς είναι μερικά από τα γνωστότερα. Πρόκειται για ένα από τα  πρώτα οικοδομήματα όπου χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία οπλισμένου σκυροδέματος και θεωρείται το πρώτο κτήριο που κατασκευάστηκε για να χρησιμοποιηθεί ως εμπορικό κέντρο με τη σύγχρονη έννοια: το πρώτο mall της Θεσσαλονίκης! Με καταστήματα και γραφεία καί στους πέντε ορόφους του, μεγάλους χώρους με φυσικό φωτισμό και τα διάσημα bay windows στις εξωτερικές του όψεις, που συμβάλλουν στην προσωπικότητα του ιστορικού κτηρίου.

Ακολουθώντας τη μεγαλοπρέπεια και την διάπλατη εξωστρέφεια του Μεγάρου Ερμείον, το Μη Με Λησμόνει Art Café αποτελεί ένα σημείο συνάντησης και θαλπωρής που σας επιτρέπει να ενδώσετε σε μια φιλική πολυτέλεια. Κάθε γωνιά στο Μη Με Λησμόνει Art Café στοιχειοθετεί και μια νέα σκηνογραφική πρόταση που αγκαλιάζει φιλόξενα την παρουσία σας!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.