Θεσσαλονίκη: Οι καλύτερες προτάσεις για λαμπερά ρεβεγίον Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Santa Claus is coming to town λέει το τραγούδι και πολλοί Θεσσαλονικείς ήδη οργανώνουν τις εξόδους των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ήδη μάλιστα ξενοδοχεία και εστιατόρια της πόλης έχουν ανακοινώσει πως θα διοργανώσουν ρεβεγιόν την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με ειδικό μενού και ζωντανή μουσική.
Οι προτάσεις της Karfitsa.gr για ρεβεγιόν:
Clochard Bar Restaurant
Επιλογή ορόσημο για fine dining στη Θεσσαλονίκη, το Clochard δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει την ιδανική πρόταση για ρεβεγιόν με λάμψη και εκλεπτυσμένα πιάτα σε γιορτινή ατμόσφαιρα. Στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων προσφέρεται επί παραδείγματι παραδοσιακή γαλοπούλα με γέμιση κάστανο, σταφίδες και κουκουνάρι. Ανήμερα των Χριστουγέννων σερβίρεται σιγομαγειρεμένο ζαρκάδι, baby καρότα, κρέμα εσαλότ, σάλτσα goji berry. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σερβίρεται φιλέτο πάπιας Rougie, κρέμα κάστανο, ποσέ κυδώνι, baby καλαμπόκι, σάλτσα crue de cacao. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σιγομαγειρεμένο μαύρο χοίρο, κρέμα κολοκύθας, αποξηραμένα φρούτα, σάλτσα Madeira Malvasia 10Y.
Daios Βar Restaurant
Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο Daios Bar Restaurant δίνει τη δυνατότητα τόσο στους επισκέπτες του ξενοδοχείου όσο και στους ανθρώπους της πόλης να απολαύσουν την πολύ προσεγμένη και μοντέρνα Μεσογειακή κουζίνα καθώς και αυθεντικές ελληνικές σπεσιαλιτέ. Όλα τα πιάτα είναι φτιαγμένα από αγνά υλικά, επιλεγμένα από διάφορες γωνιές της Ελλάδος που με τη μαεστρία των ανθρώπων της κουζίνας μετατρέπονται σε γαστρονομικές απολαύσεις. Για το ρεβεγιόν οι επισκέπτες θα απολαύσουν ιδιαίτερο μενού.
Makedonia Palace
Στο ballroom του Makedonia Palace θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν το ρεβεγιόν τους Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι επισκέπτες. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται φυσικά και εορτασμός ανήμερα της 25ης Δεκεμβρίου και της 1ης Ιανουαρίου αντίστοιχα. Το πρόγραμμα θα έχει φυσικά και ζωντανή μουσική. Τα Χριστούγεννα με την Εύη Σιαμαντά και την Πρωτοχρονιά με τον Δημήτρη Τικτόπουλο, τον Γιώργο Φωκά και τη Μαίρη Δούτση.
Hyatt Regency Thessaloniki
Λάμψη και πολυτέλεια με εορταστική διάθεση θα απολαύσουν οι επισκέπτες του Hyatt Regency Thessaloniki, οι οποίοι θα περάσουν το ρεβεγιόν τους με μεγαλοπρέπεια. Αυτή την παραμονή Χριστουγέννων, στο εστιατόριο Ambrosia του Hyatt Regency Thessaloniki, η εορταστική ατμόσφαιρα συνδυάζεται με την απολαυστική γαστρονομία και ένα ζωντανό μουσικό πρόγραμμα από τον αγαπημένο καλλιτέχνη Κώστα Μαρτάκη. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα μενού έξι πιάτων εμμπνευσμένο από τον executive chef Απόστολο Αλτάνη και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με τους Χρήστο Δάντη, Ευριδίκη, Νίνα Λοτσάρη και μουσική από DJ.
Olympos Naousa
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με κάθε δυνατή πολυτέλεια θα ζήσουν όσοι απολαύσουν το ρεβεγιόν τους στο Olympos Naousa, ένα τοπόσημο του κοσμοπολίτικου παρελθόντος της Θεσσαλονίκης. Την παραμονή των Χριστουγέννων οι επισκέπτες θα γευτούν ξεχωριστά πιάτα όπως ο αγριόχοιρος, το φιλέτο γλώσσας και ραβιόλι με chevre. Ενώ εκλεκτές γεύσεις θα περιλαμβάνει και το μενού της παραμονής Πρωτοχρονιάς. Ενδεικτικά οι πελάτες θα σερβιριστούν με πίατα που θα περιλαμβάνουν κονσομέ καραβίδας, ντολμά αστακού, φιλέτο πάπιας και φιλέτο black angus.
Loupino Restaurant
Στην καρδιά των Λαδάδικων, οι επισκέπτες του Loupino Restaurant θα απολαύσουν την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αλά παλαιά. Θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν από το κλασικό μενού του εστιατορίου, το οποίο όμως θα είναι εμπλουτισμένο και με ειδικά λόγω των ημερών πιάτα. Μάλιστα με τις μουσικές επιλογές dj οι δύο εορταστικές βραδιές θα απογειωθούν.
Χαρούπι
Ιδανική πρόταση για όλη την οικογένεια αποτελεί το κρητικό εστιατόριο Χαρούπι στη Θεσσαλονίκη. Παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα το Χαρούπι ανοίγει τις πόρτες του με εκλεκτές γεύσεις, ζεστή ατμόσφαιρα, προτάσεις για τους λάτρεις της κρητικής κουζίνας και πιάτα με δημιουργικότητα. Κάνετε γρήγορα την κράτησή σας γιατί οι θέσεις εξαντλούνται.
Δια Ταύτα
Ξεχωριστή επιλογή για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποτελεί το αγαπημένο στέκι Δια Ταύτα, ένα παραδοσιακό ταβερνάκι στην πλατεία Άθωνος, με εντυπωσιακά πιάτα και live μουσική. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα από το μενού του καταστήματος, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το φαγητό… έρχεται με τη συνοδεία των μουσικών επιλογών dj. Το βράδυ θα υπάρχει live πρόγραμμα.