, Σάββατο
27 Απριλίου 2024

search icon search icon

Παρέμβαση εισαγγελέα για bullying σε δημοτικό της Θεσσαλονίκης

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης  Στέφανος Ζαρκαντζιάς ζήτησε από την Εισαγγελέα ανηλίκων, Δήμητρα Τσιαρδακλή να ερευνήσει αν ευσταθούν οι καταγγελίες γονέα μαθήτριας σε σχολείο της Χαριλάου που αναφέρουν ότι 11 χρόνος μαθητής απ τη Συρία έχει πέσει θύμα bullying από συμμαθητές του.
Το 11χρονο προσφυγόπουλο πριν από λίγες ημέρες τραυμάτισε ελαφρά 9χρονο συμμαθητή του με τη λεπίδα της ξύστρας του, μέσα στο σχολείο τους στην περιοχή Χαριλάου.
Ο 9χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο και για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία.
Λίγες  ώρες αργότερα πατέρας μαθήτριας αποκάλυψε στο προφίλ του στο facebook  ότι ο 11χρονος καθημερινά ζει ένα δράμα στο σχολείο καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο λόγω της καταγωγής του και δέχεται κακοποίηση από συμμαθητές του.
Οι δάσκαλοι, όπως γράφει, δεν κάνουν τίποτα, το παιδί ξυλοκοπείται καθημερινά και η αντίδρασή του με την ξύστρα, ήταν αποτέλεσμα του μόνιμου φόβου που αισθάνεται.
Η ανάρτηση του πατέρα στο facebook
«Επειδή τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένας παροξυσμός με το «μαχαίρωμα» σε σχολείο της Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη, θα ήθελα να πω τα εξής μιας και στο συγκεκριμένο δημοτικό φοιτά η κόρη μου. Το αγόρι απο την Συρία το δέρνανε κάθε μέρα στο σχολείο και την Πέμπτη το απείλησαν οτι θα το σκοτώσουν.
Με τα λίγα ελληνικά που ήξερε το είπε στον δάσκαλό του ο οποίος όμως δεν ασχολήθηκε με το περιστατικό. Το παιδί πήρε το ξυραφάκι απο την ξύστρα και τρομοκρατημένο κρυβόταν από τα υπόλοιπα παιδιά. 1 αγοράκι που τον είδε το πλησίασε για να τον ρωτήσει τι έπαθε και ο μικρός Σύριος του επιτέθηκε γιατι φοβήθηκε.
Το «μαχαίρωμα» ήταν μια γραντζουνιά στο χέρι που δεν χρειάστηκε ούτε καν αντιτετανικό και ο πατέρας δεν αγνοείται αντιθέτως έσπευσε να παραδοθεί ως κηδεμόνας του παιδιού! Οι γονείς του άλλου παιδιού δεν άσκησαν μήνυση αλλά ασκήθηκε αυταπάγγελτα από τον εισαγγελέα.
Φτάνει με την παραπληροφόρηση εκατέρωθεν! Έχουμε γίνει σκατά σαν κοινωνία και φταίμε εμείς και μόνο εμείς! Βάζουμε ταμπέλες και ξεχνάμε την ουσία…
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.