, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

Έφη Μπαχτσεβάνα: Με τη μουσική ξεπερνώ τα προβλήματα!

Έχει πάθος με τη μουσική και δεν το κρύβει. Άλλωστε, αυτό είναι το επάγγελμα της! Καθηγήτρια μουσικής στη Θεσσαλονίκη η ‘Εφη Μπαχτσεβάνα, έγινε γνωστή διότι έφερε στην Ελλάδα τα Boomwhackers και δημιούργησε μία πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας. Προτάθηκε, μάλιστα, ως μία από τις κορυφαίες δασκάλες του κόσμου του 2020. Το σίγουρο είναι πως καταφέρνει να κρατά «κολλημένους» τους μαθητές της στην τάξη, που ανυπομονούν να δημιουργήσουν μελωδίες με …πλαστικούς σωλήνες!
 
Ιστορίες με …κάρυ! Της Αναστασίας Καρυπίδου 
«Κολλημένη» με τη μουσική; 
Για μένα η μουσική είναι τρόπος ζωής και έκφρασης. Με ταξιδεύει, με ηρεμεί, ξεπερνώ πιο εύκολα ένα πρόβλημα, με κάνει πιο δυνατή και αισιόδοξη. Είναι πάθος.
Πώς γεννήθηκαν τα Boomwhackers;
Τα ανακάλυψα τυχαία αναζητώντας νέες ιδέες για να εμπλουτίσω τα μαθήματα μου. Έτσι δημιούργησα μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας με τίτλο Let’s play Boomwhackers «Learn English through Music and Play» που χρησιμοποιείται σε σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς  σε ολόκληρο των κόσμο.
Είσαι αυστηρή δασκάλα;
Κάποιες φορές είμαι πιο αυστηρή, κάποιες φορές πιο ελαστική. Ανάλογα με το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του κάθε μαθητή.
Μπορεί ο μαθητής να ξεπεράσει τον καθηγητή;
Φυσικά και μπορεί. Στόχος μας ο μαθητής μέσων των γνώσεων που αποκτά να τις εξελίσσει, να τις βελτιώνει και να γίνεται πολύ καλύτερος από τον καθηγητή.
Συναισθήματα ως υποψήφια για το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου 2020…
Ένιωσα μεγάλη χαρά. Τον τελευταίο χρόνο έχω βραβευθεί με τρία διεθνή βραβεία για τη μέθοδο μου. Όμως τα βραβεία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μια τιμή, μια αναγνώριση.
Μήπως ακολουθεί νέο βιβλίο;
Το νέο μου βιβλίο λέγεται  «Journey to BoomWhacko land» και είναι ένα δίγλωσσο μουσικό παραμύθι.
Τι σε συναρπάζει πέρα από τις νότες;
Με συναρπάζει το διάβασμα, η σύγχρονη τέχνη, η κλασσική μουσική και το περπάτημα στη φύση.
Αγαπημένη διαδρομή στη Θεσσαλονίκη…
Μου αρέσει πολύ να περπατώ στο κέντρο της πόλης, να χαζεύω τις βιτρίνες, να αγοράζω βιβλία από το αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο και να καταλήγω πάντα για ένα σύντομο καφέ στη παραλία.
Ανεκπλήρωτο όνειρο…
Δεν  έχω ανεκπλήρωτα όνειρα. Τα περισσότερα από όσα ονειρεύτηκα πραγματοποιήθηκαν. Νιώθω ευλογημένη και στα επαγγελματικά και στα προσωπικά μου.
Τι σου στέρησε ο κορονοϊός;
Την καθημερινότητα μου. Τίποτα δεν γίνεται πια με τον ίδιο τρόπο. Μου στέρησε αγκαλιές και φιλιά.



 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.