, Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

search icon search icon

Σε όλη την Ελλάδα απλωνόταν το κύκλωμα που πουλούσε παιδιά

Βουλγάρα, μόλις 26χρόνων, θα πουλούσε το παιδί που γέννησε σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, αντί του ποσού των 5.000 ευρώ, σε κύκλωμα ομοεθνών της, που στη συνέχεια θ αναλάμβανε την πώλησή του σε άτεκνο ζευγάρι στη χώρα μας. Το τμήμα καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβε χθες τη μάνα και την 38χρονη ομοεθνή της, η οποία φαίνεται ότι αποτελεί την άκρη ενός μεγάλου κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών.

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΤΟΥΡΗ

Η 38χρονη εμφανίστηκε στην ιδιωτική μαιευτική κλινική σαν… μεταφράστρια της νεαρής όμως οι κινήσεις της κίνησαν υποψίες, καθώς είπε στους υπευθύνους της κλινικής ότι θα κάλυπτε η ίδια τα έξοδα και θα συμπλήρωνε τα έγγραφα. Οι υπεύθυνοι της κλινικής έκριναν ύποπτη τη συμπεριφορά της, καθώς ζήτησε να μην παραδώσουν το νεογνό στη μητέρα του μετά τη γέννα. Ακολούθησε καταγγελία στην αστυνομία και αμέσως κινητοποιήθηκε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Από την αστυνομική επιχείρηση αποκαλύφτηκε ότι η 38χρονη, αναζητούταν από τις δικαστικές αρχές της Θεσπρωτίας, με ένταλμα σύλληψης πάλι για εμπορία ανθρώπων και παράνομη υιοθεσία, ενώ μαζί με τον 38χρονο σύζυγό της έχουν απασχολήσει με δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα που είχαν σχηματιστεί από την ασφάλεια Τρικάλων και Ηγουμενίτσας. Εξετάζεται από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης η μαρτυρία ότι ήδη πριν την υπόθεση της 26χρονης μεσολάβησαν σε άλλες δύο περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών στη Θεσσαλονίκη.

Οι διωκτικές αρχές έχουν πληροφορηθεί πως η 38χρονη είχε αναλάβει να πληρώσει τα έξοδα κλινικής και γέννας του παιδιού, περίπου 3.000 ευρώ, ενώ όπως επιβεβαίωσε στην απολογία της η μητέρα το νεογνού θα εισέπραττε η ίδια το ποσό των 5.000 ευρώ. Αυτό που ερευνάται είναι εάν η ίδια μητέρα, η οποία παρεμπιπτόντως μιλάει λίγα ελληνικά, έχει γεννήσει πάλι στην Ελλάδα και έχει πουλήσει το παιδί της.

#Tags: Ελλάδα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.