, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Στο παρά ένα για την εξυγίανση ο “ΦΩΚΑΣ”!

pic-0-norm

 

Στις τελικές διαπραγματεύσεις βρίσκεται ο ΦΩΚΑΣ με τις πιστώτριες τράπεζες για την επίτευξη συμφωνίας εξυγίανσης!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ήδη έχουν προχωρήσει οι εσωτερικές εγκρίσεις και διαδικασίες που συμπεριλαμβάνουν ακόμη και χρηματοδότηση και απομένει η τυπική υπογραφή!

Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς της Θεσσαλονίκης, η εξέλιξη αυτή θα διαμορφώσει άμεσα και το πλάνο αποπληρωμής της οφειλής, μεταξύ άλλων και ενοίκια, του ιστορικού πολυκαταστήματος προς την Ιερά Μονή της Αγίας Θεοδώρας! Όπως έλεγε στην karfitsa διευθυντικό στέλεχος τράπεζας «η εταιρεία ΦΩΚΑΣ αποτελεί φωτεινή εξαίρεση, αφού μέσα σε αυτό το αντίξοο οικονομικά κλίμα που διέρχεται η χώρα μας, κατόρθωσε να επιτύχει τους στόχους για το πρώτο οκτάμηνο του 2013 που της έχουν τεθεί στο επιχειρηματικό πλάνο από τις ίδιες τις Τράπεζες»! Κατόρθωσε επίσης να πετύχει τη σημαντική στήριξη του συντριπτικού μέρους των εργαζομένων σε αυτήν, που εκτίμησε τη σοβαρότητα αλλά και την δέσμευση της εταιρίας στις κοινές αποφάσεις και ενέργειες που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή, τη σταθερή και σταδιακή αποπληρωμή των υποχρεώσεων της εταιρίας προς τους εργαζομένους.

Την ίδια ώρα, η περιουσία της Εκκλησίας στην οποία ανήκει και το κτίριο της Τσιμισκή 49-50 έχει αποκτήσει σημαντική υπεραξία λόγω των κτιριακών επενδύσεων που εγουν γίνει! Η Εκκλησία της Ελλάδος δείχνει να αναγνωρίζει τη συνεισφορά και το κοινωνικό έργο της εταιρείας (δωρεές σχολείων, παιδικών σταθμών, πάρκων, νοσοκομείων) και ανταποκρίνεται θετικά στις προσπάθειες της επιχείρησης να κρατηθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί προς όφελος και των εργαζομένων!
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ετήσιες αυξήσεις των μισθωμάτων τριπλασιάστηκαν τη δεκαετία 2000-2010 ενώ ο ΦΩΚΑΣ εχει πραγματοποιήσει δωρεά στη Μονή για το Αγιολογικό Κέντρο της με 2.000.000 ευρώ!

Σαφώς, σημείωναν οι ίδιοι παράγοντες της αγοράς,  πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχώς το εγχείρημα ΚΑΙ για την κοινωνία της Β. Ελλάδος, προκειμένου να συνεχισθεί και το κοινωνικό έργο της επιχείρησης. Να θυμίσουμε οτι απο το τη δεκαετία του 70 μέχρι σήμερα, η ΦΩΚΑΣ ΑΕ ανέλαβε δεκάδες τέτοιου είδους πρωτοβουλίες!

Μελ. Καρ.

(Δωρεές της επιχείρησης:
1978: Κατασκευή συγκροτήματος Γυμνασίου και Λυκείου 12θέσιου
στο Δήμο Συκεών Θεσσαλονίκης
1982: Κατασκευή Παιδική χαρά ΦΩΚΑΣ, με πρότυπα Ευρωπαϊκά (Γερμανικά) παιχνίδια, για παιδιά στην περιοχή Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης
• 1982: 12 πάρκα αναψυχής σε δήμους του νομού Θεσσαλονίκης και εξοπλισμός με καινούργια παιχνίδια
• 1984: H κατασκευή και επιχορήγηση Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή 25ης Μαρτίου στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Έναρξη λειτουργίας 1987
Στέγαση: 250 παιδιά αλλά λόγω μεγάλης προσέλευσης σήμερα στεγάζονται 450 παιδιά.
• 1988: Ανέγερση σχολείου (νηπιαγωγείο) τετραώροφης οικοδομής στο Δήμο Ευόσμου
• 1995: Δωρεά 2 εξωτερικών πτερύγων στην μονή Αγ. Θεοδώρας
· 1996: Η δημιουργία ενός ζεστού σπιτιού «Απόστολος Φωκάς», στο ελληνικό “παιδικό χωριό Β. Ελλάδας” στην περιοχή Φίλυρο Θεσσαλονίκης που αποτελεί προσφορά σε παιδιά που δεν έχουν γνωρίσει οικογένεια.
• 1997: Κατασκευή ανεξάρτητου τριώροφου κτιρίου και προμήθεια πλήρη ιατρικού εξοπλισμού για τη στέγαση και τη λειτουργία νέας πτέρυγας 700 τ.μ. για παιδιά με ειδικές ανάγκες, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο εις μνήμη Αποστόλου Φωκά.
Επισκεψημότητα: 6.000 άτομα/ χρόνο.
Έπειτα από 2 χρόνια παρόμοιο έργο έγινε στην Αθήνα αλλά ο αριθμός επισκεψημότητας σε ετήσια βάση είναι αρκετά χαμηλότερός σε σχέση με το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
• Ανέγερση του ενοριακού ναού Τορώνης Χαλκιδικής Ιερομάρτυρα Φωκά
• Συμμετοχή στην ανέγερση πολλών Ιερών Ναών του Δ. Θεσσαλονίκης
• 2001: Ο όμιλος Fokas έχει τιμηθεί από τον δήμαρχο Αθηναίων για την συμβολή του στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πρωτεύουσας (εκτενή αποκατάσταση από 3 ιστορικά κτήρια)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.