, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Οι όροι που βάζει η Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας στον ΦΩΚΑ για την επαναλειτουργία του…

fokas-klhthras1του Βαγγέλη Στολάκη

Για “χρυσή τομή” μεταξύ της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας και της επιχείρησης “ΦΩΚΑΣ” κάνει λόγο ο νομικός σύμβουλος της πρώτης Θεόδωρος Ζέρβας μιλώντας στην “Κ”, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει το κατάστημα επί της οδού Τσιμισκή 48-50 υπό την ίδια ιδιοκτησία στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας. Την ίδια ώρα, δικαστικοί επιμελητές παραμένουν στους χώρους εντός του κτιρίου καταμετρώντας στην περιουσία και τα προϊόντα που υπάρχουν μέσα, ενώ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο κ. Ζέρβας, χθες το βράδυ στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την παρουσία του κκ. Άνθιμου μεταξύ των εκπροσώπων της Μονής και των επιχειρηματιών, όπου και τέθηκαν οι όροι για την επαναλειτουργία του καταστήματος. “Μεταξύ αυτών, πρέπει να ελεγχθεί εάν τα μισθώματα Αυγούστου και Σεπτεμβρίου έχουν πληρωθεί, να δοθούν στην Ιερά Μονή 370.000 ευρώ μετρητά, να δοθεί εγγυητική επιστολή από κάποια από τις πιστώτριες τράπεζες για το υπόλοιπο ποσό των 830.000 ευρώ, να δοθούν εγγυήσεις πως από εδώ και στο εξής δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθωμάτων”. Ο ίδιος σχολιάζει πως όλα τα παραπάνω θα πρέπει να υλοποιηθούν από την πλευρά της επιχείρησης μέχρι την Παρασκευή στις 12:00 καθώς μια ώρα αργότερα αναμένεται να συνεδριάσει το Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής που θα αποφασίσει τη δημοπράτηση του κτιρίου ή τη νέα μίσθωσή του από το ΦΩΚΑ. 

Σε ερώτηση της “Κ” για ποιο λόγο υπάρχουν μέσα στο κατάστημα δικαστικοί επιμελητές και ποια η δουλειά τους απαντά πως “καταγράφουμε την περιουσία του κ. Φωκά για να τη διαφυλάξουμε”.

Από την πλευρά τους, επιχειρηματικοί κύκλοι της Θεσσαλονίκης εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη καθώς ο πατέρας Φωκάς διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Ιερά Μονή είχε δώσει τελεσίγραφο στην επιχείρηση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και πριν λήξει η προθεσμία “η Εκκλησία προχώρησε στην έξωση. Την ώρα μάλιστα που ο δικαστικός επιμελητής σφράγιζε το κατάστημα διευθυντής συγκεκριμένης τράπεζας έδινε τη διαβεβαίωση πως το παραπάνω ποσό των 370.000 ευρώ θα εκταμιευόταν άμεσα” αναφέρουν.

Σημειώνεται πως για την εξεύρεση λύσης, σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, ενεπλάκησαν αρκετοί φορείς όπως ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.