, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Ντοκιμαντέρ για τον βραβευμένο με Όσκαρ Κορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν Χο

Ντοκιμαντέρ για τον βραβευμένο με Όσκαρ Κορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν Xo, θα κυκλοφορήσει στο Netflix τον επόμενο χρόνο.

Με τίτλο «Yellow Door: Looking for Director Bong’s Unreleased Short Film» το ντοκιμαντέρ σκηνοθετείται από τον Λι Χιοκ Ρε με παραγωγό τη Broccoli Pictures.

Η ταινία θα κάνει μία αναδρομή στην πρώτη μικρού μήκους ταινία του Μπονγκ «Looking for Paradise», που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια των χρόνων που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο. Θα ρίχνει φως στη δημιουργική πορεία ενός μεγάλου καλλιτέχνη και θα προβάλει επίσης μια εποχή που εμφανίστηκαν νέοι σινεφίλ στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το Variety.

Τα μέσα της δεκαετίας του 1990 ήταν μια εποχή σημαντικών αλλαγών στις τέχνες στη Νότια Κορέα. Υπήρξε ένα κύμα δημιουργικότητας, το οποίο ακολούθησε τις δεκαετίες κατασταλτικής στρατιωτικής διακυβέρνησης.

Στους παραβάτες των κανόνων και τους καινοτόμους εκείνη την εποχή συμπεριλαμβάνονταν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπουσάν, το οποίο άρχισε προκλητικά να προβάλλει απαγορευμένες ιαπωνικές ταινίες, η CJ Entertainment, η οποία ξεκίνησε την εκβιομηχάνιση της κορεατικής κινηματογραφικής βιομηχανίας μέσω επενδύσεων στη Dreamworks και κινηματογράφους multiplex και νέα μουσικά συγκροτήματα και πρακτορεία ταλέντων που εισήγαγαν ήχους από το εξωτερικό και έθεσαν τα θεμέλια του σημερινού φαινομένου της K-Pop.

«Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη Μπονγκ είναι το μικρού μήκους φιλμ “White Man” του 1994, η πραγματική του πρώτη δημιουργία είναι η ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε με τεχνικές stop-motion, “Looking for Paradise”. Η ταινία διάρκειας 22 λεπτών προβλήθηκε για περίπου 10 μέλη του κλαμπ κινηματογραφόφιλων Yellow Door τα Χριστούγεννα του 1992 και έκτοτε δεν έχει προβληθεί ξανά» αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Netflix.

Η εταιρεία σημειώνει ότι το ντοκιμαντέρ φτάνει στο βάθος του μυστηριώδους κινηματογραφικού ντεμπούτου του Μπονγκ, συνδυάζει τις μνήμες των μοναδικών μαρτύρων της ταινίας και αναδημιουργεί μια εποχή μανιωδών κινηματογραφόφιλων.