Τέλος στην αβεβαιότητα που είχε δημιουργηθεί λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων ΗΠΑ–Ιράν έβαλε η οριστική συμφωνία με τη FIFA, διασφαλίζοντας τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Ιράν στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ.
Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν θετικά, με αποτέλεσμα να αρθεί κάθε αμφιβολία σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας της Μέσης Ανατολής στη διοργάνωση, η οποία θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα των ΗΠΑ.
Η εθνική ομάδα του Ιράν θα αντιμετωπίσει τη Νέα Ζηλανδία και το Βέλγιο στο Λος Άντζελες στις 15 και 21 Ιουνίου, ενώ θα παίξει με την Αίγυπτο στο Σιάτλ στις 26 Ιουνίου.
Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, μιλώντας στο AFP, έβαλε τέλος στα σενάρια αμφισβήτησης της συμμετοχής, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τη διεξαγωγή της παρουσίας του Ιράν στη διοργάνωση.
Related Post
Με την εξέλιξη αυτή, συμπληρώνεται και επίσημα το 48ο «κομμάτι» του παζλ του φετινού Μουντιάλ, το οποίο αποκτά πλέον την τελική του μορφή.
Οι δηλώσεις του Ινφαντίνο:
«Το Ιράν θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είμαστε ενθουσιασμένοι, γιατί είναι μια πολύ, πολύ δυνατή ομάδα, είμαι πολύ χαρούμενος. Οι αγώνες θα διεξαχθούν εκεί όπου πρέπει, σύμφωνα με την κλήρωση».


