, Σάββατο
04 Φεβρουαρίου 2023

Μακριά από την… 1η θέση!

Μεγάλα παιχνίδια, γεμάτα… μαθηματικούς τύπους γίνονται σήμερα στο Μουντιάλ του Κατάρ, στην τελευταία πράξη του 5ου και του 6ου ομίλου. Κόστα Ρίκα – Γερμανία (21.00, ΑΝΤ1+) και Ισπανία – Ιαπωνία (21.00, ΑΝΤ1) στον 5ο όμιλο. Όπως είναι τώρα διαμορφωμένη η βαθμολογία, καμία δεν τη συμφέρει να πάρει την πρώτη θέση! Διότι όποια την πάρει, στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει κάποια από Κροατία, Μαρόκο, Βέλγιο και αν προκριθεί, τότε στους «8» θα την περιμένει η Βραζιλία. Και αν την περάσει, στους «4» θα την περιμένει η Αργεντινή ή η Ολλανδία.

Άρα, καλύτερη η δεύτερη θέση, που αντί για τη Βραζιλία στους «8» θα φέρει αντίπαλο την Πορτογαλία. Πώς, όμως, Ισπανία και Γερμανία θα… αποφύγουν την πρώτη θέση; Ένα σενάριο είναι η Ισπανία να χάσει 1-0 από την Ιαπωνία. Αν γίνει αυτό, οι Γιαπωνέζοι θα πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλο. Οι δε Ισπανοί τη δεύτερη, οπότε, όλα καλά. Σε αυτήν την περίπτωση μένουν έξω οι Γερμανοί. Αν, όμως, νικήσουν με επτά γκολ διαφορά την Κόστα Ρίκα, τότε παίρνουν αυτοί τη δεύτερη θέση και μένουν έξω οι Ισπανοί. Θα μπορούσαν να το ρισκάρουν οι Ισπανοί; Απίθανο. Λογικά, οι Ισπανοί θα κερδίσουν τους Ιάπωνες, οι Γερμανοί τους Κοσταρικανούς και θα περάσουν ως δεύτεροι.

Σε περίπτωση που το παιχνίδι Ισπανία – Ιαπωνία λήξει ισόπαλο, οι Γερμανοί θα πρέπει να νικήσουν την Κόστα Ρίκα με δυο γκολ παραπάνω από αυτά που θα βάλει η Ιαπωνία στους Ισπανούς.

Στον 6ο όμιλο θα παίξουν Κροατία – Βέλγιο (17.00, ΑΝΤ1) και Καναδάς – Μαρόκο (17.00, ΑΝΤ1+). Εδώ, δεν χρειάζονται μαθηματικοί υπολογισμοί, αφού το ζητούμενο είναι άλλο. Μόνο η πρόκριση. Οι Βέλγοι δεν έχουν άλλη επιλογή εκτός από το να νικήσουν. Οι Κροάτες βολεύονται και με ισοπαλία. Το Μαρόκο που παίζει ωραία μπάλα, αν νικήσει τον Καναδά περνάει, μπορεί και με ισοπαλία, αν στο άλλο παιχνίδι δεν υπάρξει νικητής.

5ος όμιλος

Ισπανία – Ιαπωνία

Κόστα Ρίκα – Γερμανία

Βαθμολογία

Ομάδα                    Γκολ             Βαθμοί

Ισπανία                   8-1               4

Ιαπωνία                  2-2               3

Κόστα Ρίκα            1-7               3

Γερμανία                2-3               1

6ος όμιλος

Κροατία – Βέλγιο

Καναδάς – Μαρόκο

Βαθμολογία

Ομάδα                    Γκολ            Βαθμοί
Κροατία                  4-1               4

Μαρόκο                 2-0               4

Βέλγιο                    1-2               3

Καναδάς                 1-5               0

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL