, Πέμπτη
23 Μαΐου 2024

search icon search icon

Νέο ταρτάν στο ΕΑΚ Σταυρούπολης

Πραγματοποιήθηκαν στο ΕΑΚ Σταυρούπολης τα εγκαίνια των 6 διαδρομών στίβου με ελαστικό τάπητα (ταρτάν). Πρόκειται για ένα έργο πνοής που αναμένεται να αναγεννήσει τον στίβο στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

Γράφει ο Χαράλαμπος Ανδρεάδης

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” με 928 χιλιάδες ευρώ , εντάχθηκε το 2021 από τον προηγούμενο δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δερμουτζίδη, ξεκίνησε το 2023 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα!

Τα εγκαίνια έκανε ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν πρόσκλησης του σημερινού δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Ασλανίδη και του προέδρου των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης Κώστα Βιολιτζή, ο μητροπολίτης κ. Βαρνάβας έδωσε τις συνήθεις και απαραίτητες θρησκευτικές ευχές.
Στην τελετή των εγκαινίων ο υπουργός αθλητισμού αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, στο πρόγραμμα e kouros που είναι η χαρτογράφηση του αθλητισμού της χώρας και στις αυξημένες χρηματοδοτήσεις προς τα ΕΑΚ και το Καυτανζόγλειο.

Παροντες οι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας, Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου, ο συντονιστής του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννης Παπαγεωργίου κλπ.
Κατά τη διάρκεια της τελετής τιμήθηκε η ολυμπιονίκης Βουλα Πατουλίδου για την τεράστια προσφορά της στον αθλητισμό και γενικότερα στην πολιτιστική εικόνα της περιφέρειας και της πόλης. Ανάδοχος του έργου ήταν η εταιρεία Τακουδης ΑΕ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.