, Παρασκευή
23 Φεβρουαρίου 2024

Ντόρτμουντ: «Ο αντίπαλός μας δεν είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το Netflix»

Soccer Football - Bundesliga - Borussia Dortmund v VfB Stuttgart - Signal Iduna Park, Dortmund, Germany - October 22, 2022 Borussia Dortmund players celebrate their first goal scored by Jude Bellingham REUTERS/Benjamin Westhoff

Ο γενικός διευθυντής της Μπορούσια Ντόρτμουντ  Κάρστεν Κράμερ, αναφέρθηκε στην η κύρια πρόκληση του ποδοσφαίρου τα επόμενα χρόνια και…έκλεισε την πόρτα στους Άραβες επενδυτές.

Η γερμανική ομάδα-για μία ακόμα φορά- τοποθετήθηκε υπέρ ενός αυστηρού μοντέλου χρηματοδότησης στο οποίο δεν έχει θέση κάθε είδους επενδυτής αμφιβόλου προέλευσης. 

Παρά τον ανταγωνισμό με συλλόγους-κρατών όπως η Μάντσεστερ Σίτι ή η Παρί Σεν Ζερμέν, στη Ντόρτμουντ αρνούνται τα πετροδολάρια, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ντόρτμουντ δεν θα εξετάσει ποτέ το ενδεχόμενο να δεχθεί αραβικά κεφάλαια κάποια στιγμή: «Οχι. Μας ενδιαφέρει από πού προέρχονται τα χρήματα. Αποκλείω τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ στις τρέχουσες πολιτικές συνθήκες», είπε ο Κάρστεν Κράμερ, καθιστώντας σαφές ποιος είναι ο στόχος του συλλόγου του: «Η Ντόρτμουντ επικεντρώνεται στην προστασία του κανόνα 50+1, στην ενίσχυση του εθνικού ανταγωνισμό και στη επιλογή ενός κεντρικού και όχι μεμονωμένου μάρκετινγκ. «Το ποδόσφαιρο πρέπει να συνεχίσει να είναι προσιτό και προσιτό», τόνισε.

Για να γίνει αυτό, ο Κράμερ σημείωσε τη σημασία των φιλάθλων: «Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με τον πολιτισμό και τις τελετουργίες. Με παράδοση. Με ιστορία. Ωστόσο, πρέπει να αναπτυχθούμε. Τελικά, ο ανταγωνισμός μας δεν είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το Netflix. Ή άλλη δραστηριότητα αναψυχής. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέες γενιές θα συνεχίσουν να ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο», κατέληξε.