05:34, Τετάρτη
05 Οκτωβρίου 2022

Ο «κροίσος των real estate» μπαίνει στον Άρη

Ο Άρης αλλάζει επίπεδο. Ο Νίκος Τριμμάτης, εκ των επιφανών οικονομικά της ελληνικής παροικίας του Λονδίνου, με business δισεκατομμυρίων ευρώ στο real estate, το δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα αναμειχθεί στα διοικητικά της ΠΑΕ. Δεν αποσαφήνισε, ωστόσο, το καθεστώς εμπλοκής, αν, δηλαδή, θα αγοράσει ή όχι την ΠΑΕ από τον Θόδωρο Καρυπίδη. Σημασία έχει ότι έκανε και… προγραμματικές δηλώσεις, μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα «Deal»: «Το ποδόσφαιρο με ενδιαφέρει γενικότερα. Θέλω να βοηθήσω να έχει πολιτιστικό ενδιαφέρον και να μην είναι τόπος ξεσπάσματος. Ξέρετε, στον Άρη υπάρχει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο και θα βοηθήσω στην υλοποίησή του. Η διοίκηση έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα και αυτές θα ευοδωθούν. Θέλουμε το ποδόσφαιρο να είναι μια μέρα έξω με την οικογένεια».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγες μόνο ώρες μετά τον επαναληπτικό αγώνα του Άρη με την Γκόμελ, τον οποίο παρακολούθησε παρέα με τον Καρυπίδη. Το ματς έγινε δίχως κόσμο, καθότι ήταν γηπεδούχος η ομάδα από τη Λευκορωσία, και αυτό ήταν επιλογή του Τριμμάτη. Δεν ήθελε να αναρωτιέται ο κόσμος του Άρης ποιος συνόδευε τον Καρυπίδη κ.λπ.

Το προφίλ του

Ποιος είναι ο Νίκος Τριμμάτης; Γεννήθηκε στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου κατασκεύασε δώδεκα υπερπολυτελείς βίλες χρόνια αργότερα. Ο πατέρας του υπήρξε μεταπολεμικά ένας από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές στη Θεσσαλονίκη, όπου έφτιαχνε και πουλούσε κατοικίες.

Ο Τριμμάτης μετακόμισε στο Λονδίνο, από όπου διευθύνει τις επιχειρήσεις του. Για να γίνει, δε, αντιληπτό το μέγεθος του Έλληνα επιχειρηματία, τα τελευταία πέντε χρόνια έχει καταγράψει συμφωνίες 2,7 δισ. ευρώ! Είναι και πρόεδρος επί τιμή του ελληνικού οικονομικού φόρουμ του Λονδίνου.

Ο Νίκος Τριμμάτης ενδιαφέρθηκε και για την αγορά του ιστορικού ξενοδοχείου «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική από τον Όμιλο Στέγγου τον Μάρτιο του 2019, με τη σύμπραξη και Ελλήνων επενδυτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεώρησαν αρκετά μεγάλο το τίμημα και τελικά το εμβληματικό ξενοδοχείο κατέληξε στον Ιβάν Σαββίδη.

Η σίγουρη ανάμειξη του Τριμμάτη στον Άρη δημιουργεί μια νέα κατάσταση στην πόλη όσον αφορά την πρωτοκαθεδρία του ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ την έχει, ασφαλώς, αλλά ο Τριμμάτης προφανώς και θα προσπαθήσει να αλλάξει αυτό το στάτους, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά γενικότερα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL