, Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Σενάριο τρόμου για τον Μέσι

Τελευταία αγωνιστική σήμερα στον Γ’ και τον Δ’ Όμιλο στο Μουντιάλ του Κατάρ και αιωρείται ένα σενάριο σαν πέπλο τρόμου πάνω από την εθνική Αργεντινής και τον Λιονέλ Μέσι. Αν δεν κερδίσει την Πολωνία, είτε κινδυνεύει με αποκλεισμό, είτε μπορεί να πάρει τη δεύτερη θέση στον όμιλο που θα την ρίξει επάνω στη σούπερ φορμαρισμένη παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία στην επόμενη φάση των νοκ άουτ αγώνων των «16».

Τα παιχνίδια στον Γ’ Όμιλο είναι Πολωνία – Αργεντινή (21.00, ΑΝΤ1) και Σαουδική Αραβία – Μεξικό (21.00, ΑΝΤ1+). Αν η Αργεντινή νικήσει την Πολωνία θα φτάσει τους έξι βαθμούς και λογικά θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο. Εκτός και αν η Σαουδική Αραβία νικήσει το Μεξικό πετυχαίνοντας τρία γκολ περισσότερα από αυτά που θα πετύχει η Αργεντινή με την Πολωνία, ώστε να αποκτήσει καλύτερο συντελεστή τερμάτων, που είναι το πρώτο κριτήριο σε ισοβαθμίες. Παράδειγμα: Αν η Αργεντινή νικήσει 1-0 την Πολωνία, θα έχει συντελεστή γκολ 4-2. Αν η Σαουδική Αραβία κερδίσει 3-0 το Μεξικό, τότε θα αποκομίσει συντελεστή 5-3 και θα πάρει αυτή την πρώτη θέση. Δύσκολο, αν και στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν αποκλείεται. Μη λησμονούμε ότι οι Άραβες νίκησαν 2-1 την Αργεντινή στο πρώτο ματς του ομίλου.

Αν η Αργεντινή δεν κερδίσει την Πολωνία, η οποία βολεύεται και με ισοπαλία, τότε οι Πολωνοί θα φτάσουν τους 5 βαθμούς και οι Αργεντινοί θα έχουν 4. Σε αυτή την περίπτωση, τον Μέσι και την παρέα του βολεύει ισοπαλία στο άλλο ματς Σαουδική Αραβία – Μεξικό, καθότι θα έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Μεξικανούς. Αν, όμως, κερδίσουν οι Σαουδάραβες το Μεξικό, η Αργεντινή μένει έξω γιατί θα φτάσουν αυτοί τους 6 βαθμούς, η Αργεντινή θα έχει 4 και η Πολωνία 5.

Αν το Μεξικό νικήσει τη Σαουδική Αραβία 1-0 ή 2-0 και η Αργεντινή φέρει ισοπαλία με την Πολωνία, τότε ο Μέσι θα πάρει τη δεύτερη θέση και θα παίξει εναντίον της Γαλλίας στους «16». Δεν θα το ήθελε. Τώρα, σε περίπτωση που η Αργεντινή φέρει ισοπαλία με οποιοδήποτε σκορ και το Μεξικό νικήσει με τέσσερα γκολ διαφορά τη Σαουδική Αραβία, πάλι μένει έξω η Αργεντινή.

Στα ματς του Δ’ Ομίλου, μεγάλη μάχη θα γίνει για τη δεύτερη θέση ανάμεσα στη Δανία και την Αυστραλία (17.00, ΑΝΤ1+), ενώ η Γαλλία δεν πρέπει να έχει πρόβλημα κόντρα στην Τυνησία (17.00, ΑΝΤ1).

Γ’ Όμιλος

Σήμερα

Πολωνία – Αργεντινή

Σ. Αραβία – Μεξικό

Βαθμολογία

Ομάδα          Γκολ        Βαθμοί

Πολωνία       2-0           4

Αργεντινή     3-2           3

Σ. Αραβία     2-3           3

Μεξικό          0-2           1

Δ’ Όμιλος

Τυνησία – Γαλλία

Αυστραλία – Δανία

Βαθμολογία

Ομάδα              Γκολ      Βαθμοί

Γαλλία              6-2         6

Αυστραλία        2-4         3

Δανία                1-2         1

Τυνησία            0-1         1

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL