, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Staycation: Η νέα τάση στις διακοπές απογειώνεται με την ενοικίαση van

Ναι, υπάρχει νέα τάση στις διακοπές και η ενοικίαση van μπορεί να κάνει τη ζωή σας ευκολότερη. Αλλά προτού δούμε γιατί να μπει κανείς σε αυτή τη διαδικασία, ας δούμε πρώτα τι είναι αυτή η νέα τάση και γιατί αποκτά όλο και περισσότερο κοινό. Το staycation ή holistays, όπως είναι ευρύτερα διαδεδομένο, είναι μια τάση, που μας ήρθε από το εξωτερικό την περίοδο της πανδημίας.

Πρόκειται για τις διακοπές που περνά κανείς στον τόπο του, χωρίς να φύγει από τη χώρα του. Για τους περισσότερους Έλληνες αυτό είναι σύνηθες. Στη χώρα μας άλλωστε διακοπές σημαίνει θάλασσα ή βουνό (αναλόγως τα γούστα), χωριό, επαρχία εν ολίγοις. Τα ταξίδια στο εξωτερικό για την πλειονότητα των Ελλήνων είναι μικρότερης διάρκειας και εκπαιδευτικού κυρίως χαρακτήρα.

Αντίθετα οι κάτοικοι του εξωτερικού συνηθίζουν να φεύγουν αρκετές μέρες από τη χώρα τους και να επισκέπτονται προορισμούς άλλων χωρών για τις διακοπές τους. Η πανδημία ήρθε να αλλάξει κάπως τις ισορροπίες και ανάγκασε πολλούς να ανακαλύψουν την ομορφιά του τόπου τους.

Τι περιλαμβάνει το staycation

Κατά το staycation λοιπόν οι παραθεριστές εξακολουθούν να μένουν στον τόπο διαμονής τους και οργανώνουν εξορμήσεις σε γειτονικές περιοχές. Εναλλακτικά μπορεί να διαμείνουν σε άλλη πόλη της χώρας τους.

Ως προς το κατάλυμα τώρα, αν παραμείνουν στην πόλη τους, μπορούν να διαμένουν στο σπίτι τους ή να μείνουν σε ξενοδοχείο. Έτσι θα έχουν και την αίσθηση των διακοπών. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι η ενοικίαση αυτοκινήτων υπάρχει στο πρόγραμμα. Αυτονόητο θα πει κανείς, αφού βασικό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου διακοπών είναι να γυρίζει όσο πιο πολύ μπορεί κανείς, ώστε να γνωρίσει αξιοθέατα και πόλεις, που μέχρι πρότινος αγνοούσε.

Αντικειμενικά άλλωστε ένα από τα ευχάριστα των διακοπών είναι να αποκτά κανείς νέες εμπειρίες και νέα ερεθίσματα. Ας δούμε ακολούθως γιατί επιλέγουν αρκετοί πλέον αυτόν τον τύπο διακοπών.

5 λόγοι για να επιλέξει κανείς το staycation

  1. Ένας καινοτόμος τρόπος να περάσετε όμορφα

Η βαλίτσα των εμπειριών γεμίζει με νέα ερεθίσματα και βιώματα. Σε αυτό, όπως προαναφέρθηκε, βρίσκεται η χαρά των διακοπών. Θα έλεγε κανείς, ότι ένα επιτυχημένο μείγμα διασκέδασης στις διακοπές βασίζεται στον συνδυασμό της εξερεύνησης, με μια δόση περιπέτειας και χαράς. Στο staycation θα βρει κανείς όλα τα προαναφερθέντα σε γενναίες δόσεις.

Αν μείνετε στο δικό σας σπίτι, μπορείτε με λίγα χρήματα να δώσετε διακοσμητικές νότες διακοπών στον χώρο σας. Κεριά, μαξιλάρες, ίσως ένα νέο σετ ποτήρια και τραπεζομάντηλα για το μπαλκόνι, αφίσες με κινούμενα σχέδια για τα παιδιά, μια φουσκωτή πισίνα και αρκετά νεροπίστολα: Όλα μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμους συμμάχους στο σκηνικό σας.

Εναλλακτικά επιλέξτε τη διαμονή σε ένα ξενοδοχείο ή ξενώνα στην πόλη σας, ώστε να σας περιποιούνται και να μη νοιαστείτε, παρά για το πώς θα περάσετε.

  1. Ενοικίαση φορτηγού van και χαλαρώστε

Κατά το staycation μπορείτε να καταφύγετε στην ενοικίαση φορτηγού van και να ξενοιάσετε. Δεν έχετε να προλάβετε το λεωφορείο, αφού εσείς ορίζετε τον προορισμό και τον χρόνο εκκίνησης. Αντίστοιχα το γκρουπ, δεν είναι πλήθος αγνώστων, αλλά η οικογένειά σας.

Επομένως δεν έχετε το άγχος να μην καθυστερήσετε τους υπολοίπους. Εσείς αποφασίζετε πόσο θα μείνετε σε μια στάση. Άλλωστε ποιος μπορεί να αντισταθεί στο να βγάλει μια τέλεια φωτογραφία; Ειδικά αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων, που λειτουργούν καθημερινά σε εντατικούς ρυθμούς, αυτού του τύπου οι διακοπές ενδείκνυνται για εσάς.

  1. Ένας οικονομικά προσιτός τρόπος διακοπών

Δε χρειάζεται να πληρώσετε πολλά χρήματα για εισιτήρια, που είναι και το μεγαλύτερο κόστος των διακοπών συνήθως. Ομοίως και με τη διαμονή, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έξοδο, ειδικά στην περίπτωση, που αποφασίσατε να μείνετε στο σπίτι σας. Επιπρόσθετα γλυτώνετε αρκετά χρήματα και από τα εστιατόρια, καθώς μπορείτε να μαγειρεύετε στο σπίτι.

Μάλιστα είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε όλες τις συνταγές, που σας ενθουσίασαν ή να επισκεφθείτε αυτό το νέο τοπικό εστιατόριο, που θέλατε και δε βρήκατε χρόνο. Όσο για τα χρήματα, που εξοικονομήσατε; Μπορείτε να τα διαθέσετε για επόμενη εξόρμησή σας.

  1. Ανακαλύψτε την πόλη σας με τη βοήθεια των rent a car υπηρεσιών

Ποια καλύτερη ευκαιρία να γνωρίσετε την πόλη σας και τις τριγύρω όμορφες περιοχές από το staycation.

Βήμα πρώτο: Απευθυνθείτε σε rent a car υπηρεσίες. Οδηγώντας ένα διαφορετικό αμάξι και δε θα φθείρετε το δικό σας και θα δώσει μια αίσθηση ανανέωσης στην καθημερινότητά σας.

Βήμα δεύτερο: Πάρτε τους δρόμους. Ανακαλύψτε εκ νέου και βιώστε ξανά ευχάριστες στιγμές πηγαίνοντας σε γνώριμα σημεία, αντικρίζοντάς τα από άλλη σκοπιά. Θα δείτε πόσα πράγματα δεν είχατε παρατηρήσει. Δοκιμάστε δραστηριότητες, που δεν είχατε ξανακάνει ή απολαύστε σύντομες αποδράσεις.

  1. Ο τέλειος τρόπος να νιώσετε ανανεωμένοι και αναζωογονημένοι

Το νόημα των διακοπών είναι να δώσουμε στους εαυτούς μας χρόνο να ξεκουραστούν και να θεραπευτούν. Το staycation είναι η τέλεια επιλογή γι’ αυτόν τον σκοπό. Δεν περιλαμβάνει ούτε ιδιαίτερο προγραμματισμό ούτε έξοδα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.