, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: 204 άτομα έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό την διετία 2020-2021

Συνολικά 204 άτομα έφυγαν από την ζωή μετά από επιπλοκές του κορονοϊού στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, τη διετία 2020-2021, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος κατηγορήθηκε ουσιαστικά, ότι ευθύνεται για το θάνατο 749 συνανθρώπων μας εξαιτίας της πανδημίας του covid-19, αριθμός ασύμμετρα μεγαλύτερος σε σχέση με τις απώλειες ζωών που καταγράφηκαν στους όμορους δήμους.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τα Ληξιαρχεία του Ευόσμου και του Κορδελιού, τα οποία είναι καταχωρημένα και στο Σύνδεσμο Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης (Κοιμητήρια Ευόσμου), ο πραγματικός αριθμός των πολιτών που έφυγαν από τη ζωή χτυπημένοι από τον κορωνοϊό στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου είναι 204 τη διετία 2020-2021, ενώ το πρώτο δίμηνο του 2022 αυτός ο αριθμός ανέρχεται στους 30.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με γνώμονα την αλήθεια, την αποκατάσταση του κλίματος τρομοκρατίας που δημιουργήθηκε σκοπούμενα και τον σεβασμό στους νεκρούς, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου ανακοινώνει τον αριθμό των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους τη διετία 2020-2021 εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε επικαλεστεί η αντιπολίτευση προ ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο αριθμός των θυμάτων από covid-19 ήταν δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με τους γειτονικούς Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης και αποδίδονταν στην ανάληψη ελλιπών μέτρων προστασίας από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ελήφθησαν υπόψιν στοιχεία, τα οποία διαβιβάστηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή και αφορούσαν το σύνολο των θανόντων που καταγράφηκαν από τα Ληξιαρχεία του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Τα στοιχεία αυτά ερμηνεύτηκαν ωστόσο με τρόπο παραπλανητικό, αφού το Κοιμητήριο Ευόσμου καλύπτει τις ανάγκες του συνόλου της Δυτικής Θεσσαλονίκης και για λόγους παράκαμψης της γραφειοκρατίας, στο Ληξιαρχείο Ευόσμου καταγράφεται – κατά δήλωση των οικείων των θανόντων- η τελευταία κατοικία των εκλιπόντων και όχι ο τόπος διαμονής τους.

Ο Δήμος κατηγορήθηκε ουσιαστικά, ότι ευθύνεται για το θάνατο 749 συνανθρώπων μας εξαιτίας της πανδημίας του covid-19, αριθμός ασύμμετρα μεγαλύτερος σε σχέση με τις απώλειες ζωών που καταγράφηκαν στους όμορους δήμους.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τα Ληξιαρχεία του Ευόσμου και του Κορδελιού, τα οποία είναι καταχωρημένα και στο Σύνδεσμο Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης (Κοιμητήρια Ευόσμου), ο πραγματικός αριθμός των συνανθρώπων μας που έφυγαν από τη ζωή χτυπημένοι από τον κορωνοϊό στο Δήμο μας είναι 204 τη διετία 2020-2021, ενώ το πρώτο δίμηνο του 2022 αυτός ο αριθμός ανέρχεται στους 30.

Τα αντίστοιχα στοιχεία που αφορούν στους γειτονικούς Δήμους για τη διετία 2020-2021 και συγκεκριμένα από το διάστημα 20/10/2020-28/02/2022 είναι τα εξής: Θεσσαλονίκης (το τμήμα του Δήμου που εξυπηρετείται από το Κοιμητήριο Ευόσμου) 66, Παύλου Μελά 212, Νεαπόλεως – Συκεών 167, Αμπελοκήπων – Μενεμένης 138, Λοιποί Δήμοι 23.

Αν λάβει κανείς υπόψιν ότι ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου είναι ο δεύτερος πολυπληθέστερος Δήμος της Βόρειας Ελλάδας, αντιλαμβάνεται ότι τα ποσοστά κάθε άλλο παρά δυσανάλογα είναι σε σχέση με τους όμορους Δήμους και είναι αντιστοίχως ανάλογα με αυτό που συμβαίνει σε όλη τη χώρα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.