05:20, Δευτέρα
27 Ιουνίου 2022

Δ.Νεάπολης-Συκεών: Ξεκίνησαν οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού κλιμάκων και πεζοδρόμων

Στον δήμο Νεάπολης-Συκεών ξεκίνησαν και οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου διαμόρφωσης, ανάπλασης και ηλεκτροφωτισμού κλιμάκων και πεζοδρόμων. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2.480.000 ευρώ, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο, και αφορά συνολικά 22 κλίμακες (σκαλοπατάκια), πεζόδρομους και πεζοδρόμια στις Δ.Ε. Συκεών, Πεύκων και Αγ. Παύλου, όπου θα φυτευτούν συνολικά 140 νέα μεγάλα δένδρα και 366 θάμνοι και καλλωπιστικά φυτά, ενώ θα τοποθετηθούν καθιστικά παγκάκια και χαλύβδινος σκελετός στάθμευσης ποδηλάτων.

Η εκτέλεση του έργου ξεκίνησε από τη Δ.Ε. Πεύκων, και συγκεκριμένα από τον περιβάλλοντα χώρο του νέου 2ου Γυμνασίου Πεύκων στην περιοχή Βυζάντιο, η κατασκευή του οποίου έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να λειτουργήσει με τη νέα σχολική περίοδο 2022-2023.

Στον χώρο βρίσκονται τα ειδικά συνεργεία ξεκινώντας με τις χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση και κατασκευή των πεζοδρομίων-κλιμάκων με στόχο την ασφαλή προσέγγιση στο κτίριο και την κίνηση μαθητών και περιοίκων.