10:27, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

Δ. Θέρμης: Που θα γίνουν rapid test την επόμενη εβδομάδα

Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 30/5 2022  οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα,  rapid test θα γίνουν:

Την Τρίτη 31/05 στην Κοινότητα Βασιλικών, την Τετάρτη 01/06 στο Περιφερειακό Ιατρείο Τριλόφου, και την Πέμπτη 02/06 στην Κοινότητα Νέας Ραιδεστού από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Επίσης test θα γίνουν και την Παρασκευή 03/06 στο Κέντρο covid του δήμου Θέρμης από τις 13.00 το μεσημέρι έως τις 19.00 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Διευκρινίζεται ότι επίσημο πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, χορηγείται μόνον σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης έως και έξι μήνες πριν. Σε περίπτωση που το δείγμα είναι θετικό ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον πολίτη για επανέλεγχο εντός της ημέρας.

Σε rapid test μπορούν να υποβάλλονται γονείς και μαθητές, σε περίπτωση που έχουν ενημερωθεί για κάποιο κρούσμα στο σχολείο. Οι μαθητές συνοδεύονται πάντοτε από τον κηδεμόνα.