, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Δύο υπερσύγχρονα ηλεκτροκίνητα οχήματα απέκτησε ο Δ. Δελτα

Δύο υπερσύγχρονα ηλεκτροκίνητα οχήματα απέκτησε ο Δημος Δελτα μέσω της ΠΚΜ με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για ένα τετρακυκλο όχημα με ανατρεπομενη κύβοταμαξα και πλυστικό μηχάνημα 200 λίτρων και ένα τετράκυκλο όχημα με ανατρεπόμενο κάδο.

Η μελέτη για την προμήθεια έγινε από την Διεύθυνση Καθαριοτητας Δημου Δελτα και η προμήθεια και η συμβασιοποίηση με τον ανάδοχο έγινε από την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών. Τα δυο νέα ηλεκτρικά αυτοκινητα μαζί με ακόμη ένα που προμηθεύτηκε ο Δήμος Δέλτα το 2021 θα ενισχύσουν τον στόλο της αντιδημαρχίας καθαριότητας.

Στην διαδικασία παράδοσης από την εταιρεία έδωσε το παρόν ο Δημαρχος Γιαννης Ιωαννιδης ο Αντιδημαρχος Καθαριοτητας Γιωργος Κυριακιδης και η Αντιδημαρχος Οικονομικών Υπηρεσιων Χρυσα Γεωργιάδου.

Ήδη με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη και του αντιδημάρχου καθαριότητας Γιώργου Κυριακίδη εκσυγχρονίζεται συνολικά ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός στην αντιδημαρχία και στην διεύθυνση καθαριότητας έτσι ώστε σταδιακά να αλλάξουν όλα τα παλαιότερα αυτοκίνητα και να αντικατασταθούν με νέα ηλεκτρικά και υπερσύγχρονα.

«Γυρίζουμε σελίδα με τη αντιδημαρχία καθαριότητας και εκσυγχρονίζουμε τα αυτοκίνητα προκειμένου να γίνεται αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη η αποκομιδή των απορριμμάτων από τις εννέα κοινότητας του Δήμου Δέλτα. Με αυτά τα δυο οχήματα ενισχύεται η καθαριότητα μέσα στις κοινότητες και παράλληλα εξαλείφεται η εκπομπή ρύπων στους οικισμούς. Στόχος είναι να φέρουμε το μέλλον της ηλεκτρικής αυτοκίνησης στο δήμο Δέλτα για να μηδενιστεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή» τόνισε μεταξύ άλλων ο δημαρχος Γιαννης Ιωαννιδης

«Τα δυο αυτοκίνητα μπαίνουν το επόμενο διάστημα στον προγραμματισμό της διεύθυνσης Καθαριότητας για να ξεκινήσουν την αποκομιδή απορριμμάτων από μικρούς κάδους και γειτονιές με στενούς δρόμους» τόνισε ο Αντιδημαρχος Καθαριοτητας Γιώργος Κυριακιδης.

Η χρησιμότητα των δύο υπερσύγχρονων αυτοκινητων αφορά στην φόρτωση σκουπιδιών και μικρών αντικειμένων όπως κλαδιά και για να τα μεταφέρει στην υπηρεσια καθαριότητας και το πλύσιμο των δρόμων σε όλες τις περιοχές

Άμεσα ολοκληρώνεται η προμήθεια των 1390 κάδων που θα τοποθετηθούν σε όλες τις κοινότητες ενώ ολοκληρώνεται και η παραλαβή ανταλλακτικών για τους κάδους που δεν έχουν υποστεί σημαντικές φθορές ώστε να επιδιορθωθούν και να τοποθετηθούν στις κοινότητες.