, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Κορδελιό: Τα «Μυτιληνάκια» μετατρέπονται σε μεγάλο πάρκο

Στην δημιουργία του πρώτου μεγάλου πάρκου στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου έκτασης 5,3 στρεμμάτων, στην περιοχή «Μυτιληνάκια», στα όρια των δημοτικών ενοτήτων Κορδελιού και Ευόσμου προχωράει η διοίκηση του Κλεάνθη Μανδαλιανού.

Όπως ανέφερε σε ανάρτηση ο δήμαρχος, «βάζουμε μπροστά την υλοποίηση ενός πρότυπου χώρου πρασίνου και αναψυχής, με διαδρομές για πεζούς, ποδηλάτες και ΑμεΑ, βγάζοντας την περιοχή από την εγκατάλειψη».

Το έργο εντάσσεται στη β’ φάση του προγράμματος «Ανάπλαση Κεντρικών Οδικών Αξόνων και Ανοιχτών Χώρων του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου», του «Αντ. Τρίτσης» και η χρηματοδότηση των μελετών έγινε από το εν λόγω πρόγραμμα.

«Η αξιοποίηση της έκτασης τέθηκε εξαρχής στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, ενώ πριν από λίγους μήνες προχωρήσαμε στην κατεδάφιση παλαιών κτιρίων που εγκυμονούσαν κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια, ανοίγοντας παράλληλα τον χώρο ώστε να είναι έτοιμος για τα πρώτα έργα ανάπλασης».

«Ο βασικός σκοπός είναι η δημιουργία ενός πάρκου το οποίο θα καλύπτει διαφορετικές ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών. Θα λειτουργεί ως πνεύμονας πρασίνου, ως χώρος αναψυχής και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, χώρος περιπάτου και χαλάρωσης, χώρος κοινωνικής επαφής και κοινωνικοποίησης, καθώς και χώρος άθλησης, για περπάτημα, ποδήλατο και άλλες δραστηριότητες, για όλο το φάσμα των ηλικιών, αλλά και των συνανθρώπων μας με αναπηρίες.Το έργο θα αποτελέσει μία παρέμβαση με μεγάλο αντίκτυπο για την ευρύτερη περιοχή του δήμου και θα αναβαθμίσει την εικόνα της περιοχής, προσδίδοντάς της στοιχεία μιας νέας «ταυτότητας», τονίζει.

«Το έργο στοχεύει στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής μέσω της δημιουργίας ενός οργανωμένου χώρου πρασίνου, ενώ η χωροθέτηση μιας τέτοιας χρήσης στην αρχή της οδού Καραολή και Δημητρίου θα αποτελέσει σημείο σύνδεσης μεταξύ των δύο δημοτικών ενοτήτων του δήμου» προσθέτει.

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως «Έχουμε αναλάβει μια αποστολή και βήμα – βήμα υλοποιούμε το σχεδιασμό μας. Μέλημά μας είναι η δημιουργία υποδομών που λείπουν από τον δήμο και την καθημερινότητά μας, η αναβάθμιση περιοχών που είναι παραμελημένες και η επίλυση χρόνιων προβλημάτων προς όφελος όλων των πολιτών».