02:37, Δευτέρα
27 Ιουνίου 2022

Συκιές: Κατεδάφιση αυθαιρέτου κτίσματος για τη διάνοιξη οδού Αναστασιάδη

Στις ράγες της καθολικής διάνοιξής του μπήκε ένας ακόμη δρόμος στον δήμο Νεάπολης-Συκεών. Πρόκειται για την οδό Αναστασιάδη στη Δ.Ε. Συκεών, η οποία επί χρόνια παρέμεινε κλειστή και αδιαμόρφωτη εξαιτίας της ύπαρξης αυθαίρετου κτίσματος εντός των ρυμοτομούμενων ορίων.

Μετά την ολοκλήρωση των δικαστικών εκκρεμοτήτων, το αποτέλεσμα των οποίων δικαίωσε τη δημοτική Αρχή με την οριστική αποβολή των καταπατητών, δόθηκε εντολή από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να συντελεστεί άμεσα η κατεδάφιση του περίπου 40 τ.μ. κτίσματος και να προωθηθούν οι διαδικασίες για τον καθαρισμό του χώρου και την προώθηση της μελέτης για τη δημοπράτηση του έργου της διάνοιξης και διαμόρφωσης της οδού, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα.

Έτσι, τα σκαπτικά μηχανήματα πήραν θέση κατεδαφίζοντας το αυθαίρετο κτίσμα και καθαρίζοντας τον χώρο, για να ακολουθήσει η απομάκρυνση των μπαζών. Στον χώρο βρέθηκε και ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, επιθεωρώντας τις εργασίες που εξελίσσονται υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Στέλιου Γκατζέ.

Να σημειωθεί ότι η οδός Αναστασιάδη, στην περιοχή Τειχών (Γληνού) όπου βρίσκεται το 2ο ΓΕΛ Συκεών και πρόκειται να ανεγερθεί το ΕΠΑΛ Συκεών, έχει ήδη διανοιχτεί σε ένα μεγάλο τμήμα της και υπολείπεται το τμήμα από το ύψος της οδού Σκιάθου μέχρι την οδό Μεσολογγίου, στο ύψος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκεών.