, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δ. Κορδελιού – Ευόσμου και του Φιλοζωικού σωματείου «Αδέσποτος Πλανήτης»

Μία νέα πρωτοβουλία για την αναδοχή και προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ξεκινά ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, στο πλαίσιο των δράσεων προώθησης του θεσμού της υπεύθυνης υιοθεσίας.

Με στόχο την αντιμετώπιση του φαινόμενου των εγκαταλειμμένων ζώων και τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων που κυκλοφορούν απροστάτευτα εντός του δήμου, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου προχώρησε στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Αδέσποτος Πλανήτης», ώστε να υποστηριχθούν πρωτοβουλίες για την προώθηση του θεσμού της υπεύθυνης και νόμιμης υιοθεσίας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου, ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός και η εκπρόσωπος του εθελοντικού φιλοζωικού οργανισμού Ελένη Γραμματοπούλου, παρουσία της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος & Πρασίνου, αρμόδιας για θέματα προστασίας αδέσποτων ζώων, Όλγας Αθανασιάδου.

Η προώθηση των υιοθεσιών των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που διαβιούν ή περισυλλέγονται εντός των ορίων του δήμου προς χώρες του εξωτερικού, θα υποστηρίζεται μέσω δημόσιας ψηφιακής πύλης Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, που διαφυλάσσει τη νομιμότητα των διαδικασιών μετακίνησης και αναδοχής, ώστε τα αδέσποτα ζώα προς υιοθεσία να μπορούν με ασφάλεια και απολύτως ελεγχόμενα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, στις μόνιμες οικογένειες που θα τα υποδεχτούν.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.