, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Συνάντηση Γ. Δαρδαμανέλη – Θ. Ζάγκα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για την αξία του πρασίνου στη ζωή μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας.

Ο κ. Δαρδαμανέλης υποδέχτηκε τον Δρ. Θεοχάρη Ζάγκα, διατελέσαντα καθηγητή του ΑΠΘ, πρώην  Διευθυντή Εργαστηρίου Δασοκομίας και πρώην Πρόεδρο του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος και άκουσε με προσοχή την τοποθέτησή του σχετικά με τη διαχείριση του Αστικού πρασίνου,  τα πρότυπα και τις προδιαγραφές για την κλάδευση των δέντρων, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στα «διαμάντια» που κρύβει η Καλαμαριά,  όπως ο Δασοβοτανικός Κήπος και το Μουσείο Άγριας Πανίδας, που φιλοξενούνται στη σχολή Δασολογίας στον Φοίνικα.

«Εάν θέλουμε βιώσιμες και φιλικές για τους κατοίκους πόλεις, τότε οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτές θα  έχουν πράσινο και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε ως δήμος» δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης, ο οποίος ευχαρίστησε τον  Δρ. Ζάγκα για την προθυμία του να κάνει σεμινάρια σχετικά με την κλάδευση των δέντρων, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των δέντρων και να διατηρείται η τυπική του  μορφή μετά την επέμβαση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.