, Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Δρώμενο ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό

Πανελλαδική κινητοποίηση στις 6 Μαρτίου με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό.

Σε μια πανελλαδική δράση με ηχηρό μήνυμα και τον τίτλο «Σπάμε τη Σιωπή, Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στη Βία και στον Εκφοβισμό» θα συμμετάσχει το 5ο Γυμνάσιο Νεάπολης στις 6 Μαρτίου που έχει οριστεί ως Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας.

Στο πλαίσιο της δράσης που πρότεινε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και υιοθέτησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι μαθητές θα φορούν μάσκες οι οποίες θα απεικονίζουν τα πολλά και διαφορετικά αρνητικά συναισθήματα που συνδέονται με τα φαινόμενα της βίας και του εκφοβισμού.

Στη διάρκεια της μαθητικής πορείας που θα πραγματοποιηθεί προς το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125) τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα αναπαριστούν δράσεις εντός και εκτός σχολείου που εξελίσσονται υπό το καθεστώς του εκφοβισμού και στις 11 ακριβώς θα σπάσουν όλοι μαζί από ένα μπαλόνι συμβολίζοντας με τον δυνατό αυτό κρότο το σπάσιμο της σιωπής απέναντι στη βία.

Όλη η δράση που θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες βασίζεται σε μία ιδέα του αν. καθηγητή Κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Θεόδωρου Θάνου.

Στόχος της κινητοποίησης και της όλης δράσης είναι να ευαισθητοποιηθεί η σχολική κοινότητα αλλά και ολόκληρη η κοινωνία και να συνειδητοποιήσουν όλοι πως ο μόνος τρόπος να σταματήσει το bullying είναι να βρει τη δύναμη να μιλήσει όποιος και όποια πέφτει θύμα ανάλογων συμπεριφορών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.