, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Προσφυγές για την κοπή δέντρων

Προσφυγές κατατέθηκαν ενώπιον του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κατά 2 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης (συνεδρίαση 20-2-2023) που αφορούν στην γενικευμένη κοπή των δέντρων σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Τις προσφυγές υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Βουγιας και Ανδρέας Κουράκης και ο δικηγόρος Μιχάλης Μήττας, ο οποίος τις επιμελήθηκε και προσφεύγει επίσης ως πολίτης με εύλογο έννομο συμφέρον.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπουν την κοπή 260 (!) συνολικά δένδρων επί των οδών Κ. Καραμανλή, Αλ. Παπαναστασίου, Δελφών και Κωνσταντινουπόλεως και ελήφθησαν κατά πλειοψηφία αρχικώς από την αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η οποία τις εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με βάση διατάξεις των ν. 4623/2019 και ν. 4876/2021 οι οποίες έχουν κριθεί αντισυνταγματικές και μη εφαρμοστέες από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Από τη στιγμή που ο δήμαρχος επέλεξε να αγνοήσει τον δρόμο της συνταγματικής νομιμότητας, δεν υπάρχει άλλη θεσμική επιλογή πέραν της δικαστικής, για να διασωθεί το ελάχιστο πράσινο που έχει απομείνει και να προστατευθεί η ποιότητα ζωής στην πόλη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.