, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη – Στ. Αγγελούδης για πάρκο μνήμης: Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για τη δημοπράτηση του έργου (Video)

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης ανακοίνωσε σήμερα κατά την ομιλία του στην τελετή μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος πως βρέθηκε η χρηματοδότηση για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας.

«Σε αυτούς τους ανθρώπους, σε αυτούς που χάθηκαν στα κρεματόρια και σε αυτούς που επέστρεψαν, η πόλη δεν έχει εκπληρώσει το χρέος της. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι συνιστά ύβρη το γεγονός, πως η Πλατεία αυτή δεν έχει αποδοθεί ακόμη στη συλλογική μνήμη», είπε αρχικά.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα πως με την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης έγινε δυνατή η εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης ώστε να προχωρήσουμε άμεσα, εντός των επόμενων μηνών, ενδεχομένως και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, στη δημοπράτηση του έργου» τόνισε ο κ. Αγγελούδης.

«Το Πάρκο Μνήμης που θα δημιουργηθεί στη νέα πλατεία Ελευθερίας μαζί με το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα αποτελέσουν δύο κορυφαία τοπόσημα που θα υπηρετούν τόσο την ανάγκη διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης στο διηνεκές όσο και την ανάδειξη της Αλήθειας του Ολοκαυτώματος, μιας Αλήθειας που κάποιοι επιμένουν να αποκρύπτουν, να φαλκιδεύουν και να διαστρεβλώνουν».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.