, Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Ασλανίδη – Ανδρεάδη για τη δημιουργία δάσους 300.000 δέντρων στην Ευκαρπία

Η δημιουργία του νέου περιαστικού δάσους στην Ευκαρπία ήταν το αντικείμενο συνάντησης του δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Ασλανίδη, με τον επιχειρηματία, Σταύρο Ανδρεάδη.

Το σημαντικό αυτό έργο αποτελεί πρωτοβουλία του κ. Ανδρεάδη και έχει την πλήρη στήριξη της διοίκησης του Δήμου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία υπερτοπικής σημασίας, που θα αλλάξει τον χάρτη της ευρύτερης περιοχής.

Το νέο περιαστικό δάσος θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος στη δυτική Θεσσαλονίκη δημιουργώντας έναν ακόμη πνεύμονα πρασίνου. Το σχέδιο προβλέπει τη φύτευση 300.000 δέντρων σε έκταση 3.000 στρεμμάτων, τη διάνοιξη και συντήρηση δασικών δρόμων και μονοπατιών, την κατασκευή υποδομών για δασική αναψυχή και το πότισμα του δάσους. Ο κ. Ανδρεάδης παρουσίασε τα σχέδια και αρκετές παραμέτρους της πρωτοβουλίας του και σημείωσε ότι βάσει του σχεδίου προτίθεται να αναλάβει το κόστος συντήρησής του για τα πρώτα πέντε χρόνια μετά την αποπεράτωσή του.

Από πλευράς του ο δήμαρχος Παύλου Μελά ευχαρίστησε τον κ. Ανδρεάδη για την δωρεά του και δεσμεύτηκε να στηρίξει με κάθε τρόπο την προσπάθεια υλοποίησης αυτού του μεγάλου project. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να επισκεφθούν τον χώρο στο προσεχές μέλλον. «Αγκαλιάζουμε αυτήν την πρωτοβουλία, θα την στηρίξουμε και θα εργαστούμε για να την δούμε να υλοποιείται», τόνισε ο Δημήτρης Ασλανίδης και συμπλήρωσε: «στόχος μας είναι ο δήμος Παύλου Μελά με το περιαστικό δάσος αλλά και το Μητροπολιτικό Πάρκο να είναι σύντομα σημείο αναφοράς όχι μόνο στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης αλλά στην Κεντρική Μακεδονία».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.