ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Δ. Νεάπολης – Συκεών: Το Πάρκο των Ήχων… ηχεί και επίσημα (ΦΩΤΟ)

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
29/09/2022
Αυτοδιοίκηση
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Δ. Νεάπολης – Συκεών: Το Πάρκο των Ήχων… ηχεί και επίσημα (ΦΩΤΟ)

Με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών, αλλά κυρίως πολλών παιδιών που εκείνη την ώρα απολάμβαναν το παιχνίδι σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον, παίζοντας με τα μουσικά όργανα και το υγρό στοιχείο, πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια ενός ακόμη πάρκου-χώρου πρασίνου στον δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για το Πάρκο των Ήχων, στην περιοχή «Δροσιά» στις Συκιές, επί της οδού Μεσολογγίου, το οποίο παραδόθηκε και επίσημα στην τοπική -και όχι μόνο- κοινωνία. Το συνολικό εμβαδό της έκτασης είναι 3.014,74 τμ. Από τα οποία τα 1.907,74 τ.μ. αποτελούν χώρο πρασίνου έχοντας φυτευτεί 40 νέα μεγάλα δένδρα και 250 θάμνοι, καλλωπιστικά φυτά και αναρριχώμενα, ενώ εγκαταστάθηκαν και μουσικά όργανα (μεταλλόφωνο, λιθόφωνο, όργανα μεταφοράς ήχου). Την όμορφη και πρωτοποριακή εικόνα, συμπληρώνει ένα σιντριβάνι με παγκάκια, πέργκολες και ειδικούς διαδρόμους.

Για τον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ του χώρου πρασίνου-Πάρκου των Ήχων και του οδοστρώματος της οδού Μεσολογγίου (εμβαδού 1.107 τ.μ.) έγινε διάνοιξη της οδού και κατασκευή πεζοδρομίου, με πρόβλεψη 12 θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων με εσωτερικό διάδρομο κίνησης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 958.000 ευρώ, από τα οποία οι 678.000 καλύφτηκαν από το ΕΣΠΑ, και το υπόλοιπο ποσό των 280.000 ευρώ από πόρους του δημοτικού ταμείου.

Μήνυμα πρασινισμού

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε χοροστατούντων του ιερέα του Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου π. Εμμανουήλ και του ιερέα π. Στεφάνου του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, ο οποίος μετέφερε και μήνυμα «ευλογίας και αγάπης του μητροπολίτη μας σεβασμιότατου κ. Βαρνάβα, όπως και θαυμασμού για τα έργα πολιτισμού που αλλάζουν την εικόνα όλου του δήμου», όπως ανέφερε.

«Σταθεροί στον αγώνα και στην προσπάθεια, την οποία κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, παραδίδουμε σήμερα για χρήση ένα ακόμη στολίδι πολιτισμού και περιβάλλοντος που θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τόπου μας και των συμπολιτών μας. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση να ενισχύσουμε το πράσινο στην πόλη μας τη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι η χειρότερη πόλη σε ολόκληρη την Ευρώπη σε αναλογία τετραγωνικών μέτρων πρασίνου ανά κάτοικο με μόλις 2 τ.μ. ανά κάτοικο, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 9,5 τ.μ./κ. και το ελάχιστο όριο που έχει θεσπίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι τα 9 τ.μ./κ.», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, στέλνοντας μήνυμα «γενικής και συντονισμένης προσπάθειας για πρασινισμό της πόλης προς όφελος της ποιότητας ζωής και της υγείας των κατοίκων, καθώς τα αιωρούμενα καρκινογόνα μικροσωματίδια έχουν καταστήσει την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα επικίνδυνη». Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος επανάφερε τις προτάσεις του για τη:

Related Post

Δ. Σιθωνίας: Αρχισαν από τώρα οι διαξιφισμοί για τη δημαρχία

Στέλιος Αγγελούδης: Η Θεσσαλονίκη αποκτά τη χαμένη της αυτοπεποίθηση (photo+video)

Κώστας Βασιλόπουλος: Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ψηφιακού μετασχηματισμού (photo)

Θεσσαλονίκη: Νέος διαγωνισμός για τα στέγαστρα στις στάσεις του ΟΑΣΘ

  • Μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη δυτική Θεσσαλονίκη, «αφού ξηλωθεί άμεσα αυτό το καρκίνωμα από το κέντρο της πόλης, έτσι ώστε να απελευθερωθεί ο χώρος από αυτά τα παμπάλαια και ακατάλληλα περίπτερα, και να δημιουργηθεί ένα μητροπολιτικό πάρκο που τόσο ανάγκη έχει το κέντρο της πόλης», όπως είπε.
  • Επέκταση του δάσους του Σέιχ-Σου με συνέχιση των φυτεύσεων ώστε να επεκταθεί γύρω από τα νοσοκομεία, πίσω από την Ευκαρπία και πίσω από τον ΤΙΤΑΝα, και να φτάσει μέχρι κάτω τον Θερμαϊκό για να δημιουργηθεί το πράσινο πέταλο γύρω από την πόλη.
  • Υπογείωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού με ταυτόχρονη υπογείωση των γραμμών του ΟΣΕ έτσι ώστε να δημιουργηθεί το πράσινο έμβολο που θα φθάνει μέχρι το κέντρο, στην πλατεία Δημοκρατίας με χιλιάδες στρέμματα επιπλέον φυτεύσεων.
  • «Έτσι μπορούμε να αλλάξουμε την ποιότητα ζωής και την ίδια ζωή. Κι έτσι μπορούμε να συνδέσουμε τα παιδιά μας, τα εγγόνια, τη νέα γενιά με το πράσινο», τόνισε, κάνοντας εκτενείς αναφορές στις δράσεις, στις πρωτοβουλίες και τα έργα του δήμου που ενισχύουν το πράσινο μέσα από χιλιάδες φυτεύσεις σε πάρκα, πλατείες και πεζοδρόμια. «Ο στόχος μας είναι το αμέσως επόμενο διάστημα να ξεπεράσουμε τις 30.000 φυτεύσεις και ήδη είμαστε σε καλό δρόμο. Μόνο το μεγάλο έργο της Επταπυργίου με τα πάρκα και τα πεζοδρόμια προβλέπει 11.000 φυτεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Παράλληλα ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ανέδειξε και την άλλη σοβαρή διάσταση του Πάρκου των Ήχων με τα όργανα μουσικής «με τα οποία θα παίζουν τα παιδιά και τα ΑμεΑ δίνοντας άλλο πολιτιστικό περιεχόμενο στο παιχνίδι τους», όπως είπε. «Αυτό το πάρκο εδώ είναι ένα ιδιαίτερο πάρκο. Ο Αντώνης Σαουλίδης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων τότε, μαζί με τους συνεργάτες στην Τεχνική Υπηρεσία, σκέφθηκαν και πρότειναν να δημιουργηθεί κάτι ιδιαίτερο που δεν θα υπήρχε κάτι ανάλογο σε όλη τη χώρα. Έτσι γεννήθηκε το πρώτο πάρκο της Ελλάδας που εκτός από πράσινο και παγκάκια, να χρωματίζεται και από ήχους μουσικής. Για αυτό κιόλας τοποθετήθηκαν τρία, θα τοποθετηθούν κι άλλα μουσικά όργανα», πρόσθεσε.

Διαρκής ετοιμότητα

«Φθάσαμε σήμερα στην ευχάριστη στιγμή να εγκαινιάζουμε ένα ακόμη έργο-στολίδι που αναβαθμίζει πλήρως την εικόνα της περιοχής και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των περιοίκων, και όχι μόνο. Αυτό το Πάρκο των Ήχων είμαι βέβαιος ότι θα αγκαλιαστεί από όλους τους συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους, και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς μιας ευρύτερης περιοχής», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές, αναδεικνύοντας την ετοιμότητα των στελεχών της Τ.Υ. για υλοποίηση του έργου.

«Μετά από μια μακρά περίοδο απομόνωσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανταμώνουμε εκ νέου όλοι μαζί για να εγκαινιάσουμε ένα πρωτοποριακό έργο πρασίνου, ένα πρωτοποριακό πάρκο αναψυχής. Και πράγματι, η χαρά μας είναι μεγάλη γιατί επιτέλους επιστρέψαμε στην κανονικότητα και ταυτόχρονα ο δήμος μας επέστρεψε στην πλούσια δράση όπως την γνώριζαν όλοι πριν την πανδημία. Μπορεί κατά την περίοδο των λοκ-ντάουν να σίγησαν τα συνεργεία, όμως η λειτουργία των Υπηρεσιών του δήμου, παρά τους επιβεβλημένους και αναγκαστικούς περιορισμούς, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό. Αξιοποιώντας τον -κατασκευαστικά νεκρό- χρόνο, ενισχύθηκε ο βαθμός ετοιμότητας σε όλα τα επίπεδα και τα μέτωπα των μεγάλων και μικρότερων έργων που είχαν σχεδιαστεί και μελετηθεί, έτσι ώστε οι διαδικασίες να προωθηθούν τάχιστα για την υλοποίησή τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος.


Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Τσουκαλά, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Βουλγαρίδης (Διοικητικών υπηρεσιών και Παιδείας), Παρή Γενίτσαρη (Περιβάλλοντος), Τάσος Τσακιρίδης (Πολιτικής Προστασίας και Υπηρεσιών Δόμησης), ιωάννα Αλεξιάδου (Κοινωνικής Πολιτικής), Θόδωρος Κυζιρίδης (Διαχείρισης Απορριμμάτων), ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης και Ειρήνη Καγιαμπίνη, αντίστοιχα, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός και Σοφία Ανδριανίδου, αντίστοιχα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Σαουλίδης, Αλέκος Σιμητόπουλος, Απόστολος Συμεωνίδης και Θανάσης Καλτσίκας, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Αλεξάνδρα Τερζίδου (Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Ρένα Αυγερινού (Συκεών), Χριστίνα Τερζή (Νεάπολης), Καίτη Αμοιρίδου (Πεύκων και Κώστας Ταχτατζής (Αγ. Παύλου), και οι τοπικοί σύμβουλοι  Ευαγγελία Γεωργαλά-Κουσουλάκη, Νικολέτα Κανίδου, Σούλα Ωραιοπούλου, Γιώργος Βουκουρεσλής, Πηνελόπη Δαμιανίδου, Αθηνά Παπαδοπούλου, Κοσμάς Καμπούρογλου, Ιωάννα Ζαφειρίου, κ.ά., ενώ την όλη εκδήλωση «ζέστανε» μουσικά κουαρτέτο του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.   

Tags: Δήμος Νεάπολης-ΣυκεώνΘεσσαλονίκη
Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

Δ. Σιθωνίας: Αρχισαν από τώρα οι διαξιφισμοί για τη δημαρχία
Αυτοδιοίκηση

Δ. Σιθωνίας: Αρχισαν από τώρα οι διαξιφισμοί για τη δημαρχία

  Αν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές αργούν ακόμη εντούτοις, φαίνεται ότι στο δήμο ΣΙθωνίας οι διαξιφισμοί και οι κόντρες άρχισαν...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
18/07/2026
Στέλιος Αγγελούδης: Η Θεσσαλονίκη αποκτά τη χαμένη της αυτοπεποίθηση (photo+video)
Αυτοδιοίκηση

Στέλιος Αγγελούδης: Η Θεσσαλονίκη αποκτά τη χαμένη της αυτοπεποίθηση (photo+video)

«Η πόλη χρειάζεται συνέπεια, σχέδιο, δουλειά, αποτελέσματα. Μια διοίκηση που δεν κρύβεται πίσω από δυσκολίες και δεν υπόσχεται όσα δεν...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
06/06/2026
Next Post
Τα «σαγόνια του καρχαρία» (πρίκουελ): Ανακαλύφθηκε απολίθωμα κινεζικού ψαριού 439 εκατ. ετών (Video)

Τα «σαγόνια του καρχαρία» (πρίκουελ): Ανακαλύφθηκε απολίθωμα κινεζικού ψαριού 439 εκατ. ετών (Video)












Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa