, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

ΧΑ: Ψήφος εμπιστοσύνης από Morgan Stanley

Ελληνικό χρηματιστήριο ψηφίζει η Morgan Stanley, η οποία εκτιμά πως το ΧΑ θα υπεραποδώσει σε σχέση με τις αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης.

Ο αμερικανικός οίκος διατηρεί την επενδυτική σύσταση overweight για το ΧΑ και προβλέπει ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο α’ εξάμηνο του επόμενου έτους, ενώ ταυτόχρονα βλέπει περιορισμένο πολιτικό ρίσκο. Ένας από τους βασικούς παράγοντες ώθησης για το ΧΑ είναι η πολύ καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, με την Goldman Sachs να εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα ενισχυθεί φέτος κατά 2,5% και κατά 2,1% το 2024, ενώ εκτιμά ότι η οικονομία θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα στο α’ εξάμηνο του 2024, σημειώνοντας ότι θα ήταν πραγματική έκπληξη αν αυτό επιτυγχανόταν στο β’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η οικονομία θα δεχτεί στήριξη από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν ότι η ισχυρή αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ και η συνετής δημοσιονομική πολιτική θα επιτρέψουν την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος τόσο φέτος όσο και το 2024, με εκτίμηση ότι το 2024 μπορεί να φτάσει στο 1,5% του ΑΕΠ.

Οι δύο βασικές επιλογές της Morgan Stanley είναι Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς, με τον αμερικανικό οίκο να κάνει λόγο στη βελτίωση όλων των μεγεθών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL