, Δευτέρα
27 Μαρτίου 2023

Το 5άστερο διαμάντι της Mirum στην Ελούντα

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να δημοσιευτούν στο ΦΕΚ η Πολεοδομική Μελέτη και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ώστε να δοθεί και τυπικά το πράσινο φως στην κατασκευή της εμβληματικής επένδυσης της Mirum Hellas, του 5άστερου Elounda Hills.

Της ΡΕΓΓΙΝΑΣ ΣΑΒΟΥΡΔΟΥ

Το project των 500 εκατ. ευρώ μπαίνει στην τελική ευθεία και θα περιλαμβάνει συνολικά τέσσερα ξενοδοχεία, μεγαλύτερης και μικρότερης κλίμακας, μαρίνα 64 θέσεων και περίπου 300 κατοικίες προς πώληση ή μίσθωση. Για τη μαρίνα, στην οποία έχει σχεδιαστεί και μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αδειοδότησης και το έργο έχει μπει στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Το project, σχεδιασμένο σύμφωνα με τις επιταγές της βιωσιμότητας και της αειφορίας, θα καταλαμβάνει έκταση περίπου 950 στρεμμάτων. Η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, με την πρώτη να θεωρείται κομβικής σημασίας. Αυτή περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο με 137 δωμάτια, 66 branded βίλες και 81 branded διαμερίσματα, παραλιακά κλαμπ, εστιατόρια και μια μαρίνα. Η δεύτερη φάση είναι περιφερειακή και κατά την ολοκλήρωσή της θα αναπτυχθούν επιπλέον branded διαμερίσματα, βίλες και διαμερίσματα, καθώς και πρόσθετες σχετικές υποδομές.

Κεντρικό στοιχείο του εγχειρήματος είναι βεβαίως το 5άστερο ξενοδοχείο και οι branded κατοικίες, υπό την ομπρέλα και με τη συνεργασία του 1 Hotels στο κομμάτι της διαχείρισης. Για αυτόν τον λόγο η εμπορική του ονομασία θα είναι 1 Hotels & Homes Elounda Hills.  Ο όμιλος Mirum δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια και έχει πλέον την ιδιότητα του στρατηγικού επενδυτή, ενώ αυτή τη στιγμή διαθέτει συνολικά πάνω από 1.200 στρέμματα γης στην Κρήτη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL