12:59, Τρίτη
16 Αυγούστου 2022

Ένας ειδικός της πράσινης ενέργειας στο κατώφλι της Α’ Θεσσαλονίκης

Αν κοιτάξει κανείς μια ματιά στο βιογραφικό του Μάριου Δράμαλη θα διαπιστώσει μια έντονη δραστηριότητα σε δυο τομείς κυρίως: Στον επιχειρηματικό που αφορά τον ενεργειακό κλάδο και δη τις ΑΠΕ και τον κοινωνικό «συσχετίζοντας» την προσφορά με το επιχειρείν. Αναδυόμενος από το πολυθρύλητο Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, φλέρταρε με μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2019 που όμως λόγω κυρίως της σύντομης προεκλογικής περιόδου ουσιαστικά προτιμήθηκε η στελέχωση από παλαιότερους πολιτευτές. Αυτή τη φορά, φαίνεται  ότι συγκεντρώνει πολύ περισσότερες πιθανότητες, εισόδου στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ όλο αυτό το διάστημα δεν έμεινε άπραγος.

Γέννημα – θρέμμα Θεσσαλονικιός κύριε Δράμαλη;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκη, από μία μικρομεσαία οικογένεια, με έναν αγωνιστή πατέρα με μια μικρή τεχνική εταιρεία και με μια παραδοσιακή, αλλά ισχυρή μητέρα στο σπίτι της, μεγαλώνοντας σωστά τους δυο γιούς της.

Άρα σχολείο στο κέντρο να υποθέσω;

Θήτευσα στο 41ο δημοτικό σχολείο και στο 2Ο Γυμνάσιο -Λύκειο στην Ικτίνου και θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου, διότι μεγάλωσα σαν ένα παιδί του κέντρου της πόλης, με καλό μου φίλο και συμμαθητή τον σημερινό βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Κούβελα. 

Δεν ακολουθήσατε όμως σαν κι εκείνον το δρόμο της Νομικής…

Όχι, ακολούθησα θετική κατεύθυνση και συγκεκριμένα σπούδασα και είμαι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, με ένα μεταπτυχιακό MBA , με ειδίκευση στην αναδιοργάνωση εταιρειών. 

Ο αδερφός σας; Ακολούθησε τον ίδιο δρόμο; 

Οχι… Ο αδερφός μου Γεώργιος Δράμαλης είναι Χειρουργός Οφθαλμίατρος Διευθυντής του Οφθαλμολογικού Ιατρικού Κέντρου της EXPRESS SERVICE και είναι παντρεμένος με την Πολιτικό Μηχανικό Γεωργία Κυριακίδου και έχουν δυο παιδιά.  

Πατέρας είστε κι εσείς όμως… 

Βεβαίως, έχω ένα γιό που υπεραγαπώ τον Κωνσταντίνο 10 ετών από τον πρώτο μου γάμο και συζώ με την σύντροφο μου Φιλόλογο, Βασιλική Καρακάση. 

Γιατί προτιμήσατε να ασχοληθείτε με τις ΑΠΕ επαγγελματικά;

Θα σας πω ότι επαγγελματικά είμαι ιδιοκτήτης της Τεχνικής Κατασκευαστικής και Μελετητικής εταιρείας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με την επωνυμία SUNWIND ENERGY με 300 έργα Φωτοβολταϊκών στο ενεργητικό της, μια από τις μεγαλύτερες του χώρου και με μια αξιόλογη και αξιόπιστη πορεία μέχρι σήμερα, στην μελέτη, αδειοδότηση και  κατασκευή Φωτοβολταϊκών πάρκων και στεγών οικιακών και βιομηχανικών. Είμαι θεωρώ ένας πολίτης του κόσμου αφού έχω ταξιδέψει σχεδόν σε κάθε άκρη της γης και έχω βιώματα και εμπειρίες όχι μόνο από τον ευρωπαϊκό χώρο και πολιτισμό, αλλά σε κάθε άλλη γωνία της γης και θεωρώ πολύ τυχερό τον εαυτό μου που ζώ στην πιο όμορφη χώρα και πόλη του κόσμου με πολλές δυνατότητες σε ό,τι αφορά αυτόν τον τομέα. Ήδη έχω καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις:

Τα πράσινα νησιά και την ολοκλήρωση προγράμματος με επιδότηση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με αυτοπαραγωγή και αποθήκευση της ενέργειας για όλους τους ‘Έλληνες πολίτες, ιδιώτες, φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες, ξενοδόχους, βιομηχάνους. Οι ΑΠΕ μπορούν να αντισταθμίσουν σε σημαντικό βαθμό το ρωσικό αέριο στην ηλεκτροπαραγωγή της Ελλάδας ως το 2023 και να καταστούμε ενεργειακά αυτόνομοι.

Επίσης στην πολιτική ιστοσελίδα μου www.dramalismarios.gr  έχω όλες τις προτάσεις για την πόλη μας, όπου κατέθεσα σε ομιλία μου με καλεσμένο και τον βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Γκιουλέκα.

Ποιός σας παρακίνησε να ασχοληθείτε με την πολιτική; 

O Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο λόγος που ασχολούμαι ενεργά τα τελευταία χρόνια με την πολιτική και η εξαγγελία του για την Ανανέωση Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με επιλογή των άριστων και των άξιων, με αξιοκρατία και με πολύ αυστηρές διαδικασίες από το Μητρώο Νέων πολιτικών στελεχών. Ως πολιτικό στέλεχος με εμπειρίες πλέον, θέλω να προσφέρω με τις γνώσεις και την  εμπειρία μου, την ικανότητα και δεξιότητα μου, στο αντικείμενο μου, να προσφέρω στον τόπο, στην χώρα μας και ειδικά στην πόλη μας.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας στην ενεργή δράση σας με την πολιτική και το κόμμα σας την Νέα Δημοκρατία και ποια νέα πρόταση κομίζετε εσείς σαν νέος άνθρωπος και χωρίς εξαρτήσεις όπως μας είπατε πριν;

Στόχος μου η καταπολέμηση της ανεργίας στην Θεσσαλονίκη ή υλοποίηση θέσεων εργασίας αλλά και η στροφή σε ότι ο τόπος ξέρει και μπορεί να κάνει καλά, στον τουρισμό,στην ενέργεια, στον πρωτογενή τομέα, στην εξωστρέφεια, με ιδιωτικές επενδύσεις, με χρήση Manager στον δημόσιο τομέα, μετά την πανδημία να περάσουμε στην ανάπτυξη, στο πλάνο επενδύσεων και ανάπτυξης του ανθρωπίνου δυναμικού. Επίσης θεωρώ πρωταρχικής σημασίας να θέσουμε εφικτούς στόχους που να τους κυνηγήσουμε και να έχουμε αποτελέσματα μετρήσιμα και απτά για τον Έλληνα πολίτη.

Θεωρώ κομβικό την ανάπτυξη και ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας των επενδύσεων με φιλικό περιβάλλον για τον ιδιωτικό τομέα με την ταυτόχρονη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας που θα προκύψουν από τις δραστηριότητες των επιχειρηματιών. 

Υπάρχει ελεύθερος χρόνος για έναν επιχειρηματία, γονέα και πολιτευτή; 

Πάντα υπάρχει εφόσον το θέλεις. Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με το τένις που υπεραγαπώ και έχω κερδίσει και κύπελα σε ερασιτεχνικό επίπεδο. 

Who is who

Ο Μάριος Δράμαλης εξελέγη με ομοφωνία για δεύτερη θητεία Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικιακών Κτιριακών Φωτοβολταϊκών παραγωγών και παραγωγών  μελετητών επενδυτών κατασκευαστών Ελλάδας με την επωνυμία ‘’ΣΤΕΓΗ’’. Πρόσφατα τον τίμησαν οι συνάδελφοί του οι οποίοι τον εξέλεξαν Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ενεργειακών  Κοινοτήτων Ελλάδας με την επωνυμία ‘’ΠΑΣΕΚΕ’’.  Είναι επίσης Αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Τακτικό μέλος Δ.Σ. του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Συντονιστής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  στην Νέα Δημοκρατία μέσω της γραμματείας Παραγωγικών Τομέων.   

Στην κοινωνική του δράση είναι ιδρυτικός Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης με την επωνυμία ΚΙΟΝΕΣ όπου βράβευσαν πρόσφατα την Κατερίνα Περιστέρη για την Αμφίπολη. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά και έχει κάνει όλα τα σεμινάρια που αφορούν marketing, management, sales και business plan και αναδιοργάνωση εταιρειών, από την Ελληνική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πληροφορικής.  

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA