ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Ν. Φαραντούρης: Ο τρελοκεφαλονίτης σύμβουλος του Τσίπρα

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
12/02/2023
Cover Stories - Πρόσωπα
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Ν. Φαραντούρης: Προοδευτική διακυβέρνηση με σοβαρότητα και δικαιοσύνη παντού

Ο 47χρονος καθηγητής Πανεπιστημίου Νικόλας Φαραντούρης, υποψήφιος, όπως όλα δείχνουν, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη μονοεδρική Κεφαλονιάς και Ιθάκης, δεν είναι ένας συμβατικός πολιτικός. Ίσως δεν είναι καν πολιτικός.

Θα μπορούσε κανείς να του αποδώσει τον χαρακτηρισμό του αντισυστημικού Κεφαλονίτη που μιλάει και γράφει με στίχους, με αναφορές στην αρχαία ελληνική γραμματεία, την παγκόσμια λογοτεχνία και το θέατρο. Ενίοτε και με νότες, αφού για όσους δεν γνωρίζουν παίζει και πολύ καλό πιάνο! Σίγουρα δεν είναι «στημένος» πολιτικός, έχει πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμό και αυτό τον κάνει να διαφέρει από τον στενό ορισμό ενός επαγγελματία της πολιτικής.

Για αρκετούς που τον γνώριζαν από παλιά, η πρώτη (ευχάριστη) έκπληξη ήταν η εμπλοκή του με την πολιτική. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους δικηγόρους Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας και έναν εξαιρετικά καταξιωμένο πανεπιστημιακός με διεθνή ακτινοβολία. Γεννηθείς το 1976, ο Κεφαλονίτης καθηγητής αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών το 1997 και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Δίκαιο της ΕΕ. Αναγορεύτηκε διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε ηλικία 25 ετών και έκτοτε ξεκίνησε μια εντυπωσιακή καριέρα ως δικηγόρος και πανεπιστημιακός στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τις Βρυξέλλες και την Αθήνα, συνεργαζόμενος με κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και δικηγορικές εταιρείες, όπως η Goldman Sachs και η Νorton Rose, και διδάσκοντας στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Η δεύτερη έκπληξη ήταν η επιλογή να διεκδικήσει τη μονοεδρική Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αφήνοντας τα «σαλόνια» του κέντρου ή του ψηφοδελτίου Επικρατείας και μάλιστα σε μια περίοδο που οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται κατά 10% της ΝΔ… Σήμερα βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά και όλα τα προγνωστικά δείχνουν τον «τρελοκεφαλονίτη» καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη ως το φαβορί για τη μονοεδρική της πατρίδας του.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ λένε ότι από το 2020, με την κλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας και του κόστους ζωής, η παρουσία του καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη ως συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα στα τηλεοπτικά πλατό, τα ραδιόφωνα και τον Τύπο εντός και εκτός Ελλάδας έδωσε πόντους στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόβαλε ένα νέο τεχνοκρατικό και ταυτόχρονα πολιτικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που εξηγούσε σύνθετα προβλήματα με απλό τρόπο και πρότεινε λύσεις.

Related Post

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε άνδρας που παρασύρθηκε από τρένο στο Κορδελιό

Σταύρος Καλαφάτης: Ο Θεσσαλονικιός πολιτικός που βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ»

Ο Έντυ Διαμαντόπουλος δεν είναι απλά η «φωνή» του Παναθηναϊκού, αλλά ο παίκτης της εξέδρας

Έλενα Ράπτη: Προσγειωμένη, τελειομανής και αγωνίστρια

«Ο Κεφαλονίτης καθηγητής ξέρει τα θέματα γιατί τα έχει χειριστεί», λένε οι δημοσιογράφοι που τον έχουν φιλοξενήσει. Για πάνω από 20 χρόνια έχει διδάξει ως πανεπιστημιακός και έχει χειριστεί ως δικηγόρος σύνθετα θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου, Ανταγωνισμού, Αγορών, Περιβάλλοντος, Μεταφορών και Ενέργειας ενώπιον διεθνών δικαστηρίων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χρημάτισε μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, νομικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς (UNCITRAL, IMO κ.ά.) και για πάνω από μια 10ετία (2009-2019) νομικός σύμβουλος, διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών και πρόεδρος του Ομίλου ΔΕΠΑ.

Μία από τις μεγαλύτερες δικηγορικές επιτυχίες του ήταν η δικαστική νίκη στην υπόθεση 200 εκατ. δολαρίων κατά της τουρκικής εταιρείας φυσικού αερίου Botas, που έδωσε ανάσα στην ελληνική αγορά μειώνοντας τις τιμές εισαγωγής φυσικού αερίου από Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν. Το 2016-2019 διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της EUROGAS, της ένωσης 45 ενεργειακών εταιρειών-κολοσσών στην Ευρώπη.

Τα κρασιά, το πιάνο και η σύγκριση με τον Αντώνη Τρίτση…

Σήμερα κινείται μεταξύ Κεφαλονιάς και του… υπόλοιπου κόσμου. Είναι καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και διευθυντής του πρώτου και πλέον δημοφιλούς διεπιστημονικού μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ελλάδα, αφιερωμένου στη Στρατηγική, το Δίκαιο και τα Οικονομικά της Ενέργειας.

Όμως, ο Κεφαλονίτης σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα έχει και άλλες πτυχές: σύζυγος, πατέρας τριών παιδιών, οινοπαραγωγός των εκλεκτών κεφαλονίτικων κρασιών Ionian Trilogy Premium Wines, ιστιοπλόος, πιανίστας και ποιητής. Παίζει πιάνο σε μπαρ, τηλεοπτικά πλατό και γενικώς όποτε βρει μπροστά του πλήκτρα ξεσηκώνοντας με το «Bella Ciao» τη νεολαία. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: Λέκτρα Θερινά (Στοιχειάγρα 2009), Εν πτήσει – Πόλεις σε τέσσερις ηπείρους (Περισπωμένη 2013), Πράξις Γ’ (Περισπωμένη 2019).

Όμως, το ερώτημα παραμένει: Ένας τρελοκεφαλονίτης που θυμίζει τον Αντώνη Τρίτση και κινείται με την ίδια άνεση στην Οξφόρδη, τη Νέα Υόρκη και τα καφενεία του χωριού αρκεί για να αλλάξει την εικόνα της

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Share221Tweet138Send

Σχετικά Άρθρα

Σε τροχιά υλοποίησης το σιδηροδρομικό έργο Αίγιο – Ρίο
Cover Stories - Πρόσωπα

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε άνδρας που παρασύρθηκε από τρένο στο Κορδελιό

Τραγικό θάνατο βρήκε άνδρας,  ο οποίος παρασύρθηκε από τρένο, γύρω στις 9.30 το βράδυ, στην περιοχή Διαλογή, στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης....

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
23/05/2026
Σταύρος Καλαφάτης στην «Κ»: Το σχέδιο που καταρτίσαμε για τη Θεσσαλονίκη προχωρά με εντατικούς ρυθμούς
Cover Stories - Πρόσωπα

Σταύρος Καλαφάτης: Ο Θεσσαλονικιός πολιτικός που βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ»

Γεννήθηκε το 1965 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε σε ένα μικρό διαμέρισμα της Βασιλίσσης Όλγας, λίγα μέτρα από τον Ιερό...

Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
19/10/2024
Next Post
Π. Μαρινάκης στο 4ο Podcast της ΝΔ: «Το είπατε. Το κάνατε;»

Π. Μαρινάκης: Καλύτεροι μισθοί στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα την επόμενη 4ετία



Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa