23:38, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Ο κοσμογυρισμένος Γιώργος Μπότσκαρης ζωγραφίζει σε καμβά τα ταξίδια του

O Γιώργος Μπότσκαρης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 1940, λίγους μήνες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Πήγε δημοτικό στο Πήλιο, γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε αρχιτέκτονας στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έκανε αρκετές μελέτες δημόσιων και ιδιωτικών έργων, πολυκατοικιών, κατοικιών και εξοχικών κατασκευών. Με τη ζωγραφική, στην οποία από πάντα είχε έφεση, ασχολούνταν κατά διαστήματα στο παρελθόν, δημιουργώντας ωστόσο ελάχιστα έργα, λόγω του φόρτου εργασίας. Ο τελευταίος πίνακάς του χρονολογείται στο 1995.

Στο 81ο έτος της ηλικίας του, ο εγκλεισμός εξαιτίας του κορονοϊού τού έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθεί πιο εντατικά με τη ζωγραφική αποτυπώνοντας σε πίνακες εικόνες από τα ταξίδια του σε εξωτικές χώρες, όπως η Αίγυπτος, το Μαρόκο, η Υεμένη, το Ομάν, η Ινδία, αλλά και στην Ελλάδα, και κυρίως στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά.

Ο κ Μπότσκαρης εκθέτει τα έργα του σε διάφορες Gallery της Θεσσαλονίκης. Η τελευταία του έκθεση ήταν στη Μyro Gallery στη οποία παρουσίασε πίνακες από τα ταξίδια του στα πανέμορφα νησιά του Αιγαίου.