14:25, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Π. Λεκάκης: Θα άλλαζα νοοτροπίες που κρατούν τη Θεσσαλονίκη καθηλωμένη

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa» πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.

Συνέντευξη στην ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

Ο Πέτρος Λεκάκης είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Τραπεζικός στο επάγγελμα, αλλά «μπλεγμένος» από μικρός με τα προβλήματα της πόλης. Αρχικά ως δημοτικός σύμβουλος, στη συνέχεια ως αντιδήμαρχος και πλέον σε νέα θέση ευθύνης. Σοβαρός, μετρημένος στη δουλειά του, αλλά και με ιδιαίτερο χιούμορ. Πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον 42χρονο αυτοδιοικητικό, πατέρα τριών παιδιών;

Συνηθίσατε να σας φωνάζουν… πρόεδρο;

Μ’ αρέσει να με φωνάζουν Πέτρο. Άλλωστε οι τίτλοι έρχονται και παρέρχονται.

Δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος, πρόεδρος ΔΣ. Τι προτιμάτε;

Προτιμώ να μπορώ να προσφέρω από όποια θέση κατέχω. Νιώθω υποχρεωμένος απέναντι στον κόσμο που με στήριξε με τη ψήφο του.

Λένε τα παράπονα στον δήμαρχο. Μήπως τα ακούει και ο πρόεδρος;

Τα ακούει και να σας πω κάτι; Χαίρομαι πολύ γι αυτό γιατί αφουγκραζόμαστε καλύτερα τα προβλήματα. Το να ακούμε παράπονα μας κινητοποιεί και μας διορθώνει. Βέβαια, να ακούμε προβλήματα της πόλης, όχι και τα προσωπικά τους! Γι αυτά δεν έχουμε λύσεις…

Θα είστε υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ;

ΠΑΣΟΚ υπήρξα στα εύκολα και στα δύσκολα. Έτσι, θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για την αναγέννηση της Δημοκρατικής παράταξης. Αν θεωρηθεί ότι μία υποψηφιότητα μου θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση τότε θα είμαι.

Εάν υπήρχε μαγικό ραβδάκι τι θα αλλάζατε στη Θεσσαλονίκη;

Μακάρι να υπήρχε! Θα άλλαζα τις νοοτροπίες που κρατούν την πόλη καθηλωμένη. Επειδή, όμως, δεν υπάρχει ας δουλέψουμε όλοι μαζί για να τις αλλάξουμε.

Είδηση που θα μείνει χαραγμένη…

…η δολοφονία του Άλκη. Δεν θα μείνει απλά χαραγμένη. Θα πληγώνει. Θα πονάει και θα καταδεικνύει το τεράστιο θέμα της οπαδικής βίας. Ένα παιδί με όνειρα έφυγε και όλοι εμείς πρέπει να έχουμε τον Άλκη οδηγό σε μία πορεία χωρίς φανατισμό και βία.

Αν μπορούσατε σε ποιο σήριαλ θα συμπρωταγωνιστούσατε με την αδελφή σας;

Σε ΟΛΑ! Απλά δεν ξέρω εάν η αδελφή μου θα με ήθελε για παρτενέρ στην τηλεόραση ή το θέατρο. Γιατί η αλήθεια είναι πως αυτή πήρε όλο το υποκριτικό ταλέντο της οικογένειας κι εγώ ως ηθοποιός είμαι …χάλια!

Από τα τρία παιδιά ποιο πήρε τα… κουσούρια σας;

Σιγά μην έχω κουσούρια! Χαχαχα! Θα έλεγα πως οι δίδυμες πήραν την επιμονή μου και είναι ιδιαίτερα πεισματάρες και ο γιος μου έχει μόνο ένα κουσούρι: δεν είναι Άρης!

Άρης από κούνια;

Νομίζω ότι και η κούνια μου ήταν κιτρινόμαυρη!

Φήμες λένε ότι κάνατε τα περισσότερα rapid test απ’ όλους…

Νομίζω ότι κατέχω με διαφορά το ρεκόρ στα τεστ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Βέβαια ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις όποτε νόσησα κι εγώ, ευτυχώς με πολύ ελαφρά συμπτώματα καθότι εμβολιασμένος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA