, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Στέλλα Αβραμίδου: Αξίζει να παλεύεις για μία δίκαιη κοινωνία

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa» πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.

Από την Αναστασία Καρυπίδου


Παιδί τρίτεκνης οικογένειας, μεγαλωμένη στην περιοχή Ντεπώ. Απόφοιτος Φιλοσχολικής ΑΠΘ, η Στέλλα Αβραμίδου εργάζεται ως υπεύθυνη διαχείρισης έργου σε διεθνή μεταφραστική εταιρεία. «Κόλλησε» το αυτοδιοικητικό «μικρόβιο» πριν χρόνια και υπήρξε εκλεγμένη σύμβουλος στον Δ.Θεσσαλονίκης. Σε αυτές τις εκλογές είναι υποψήφια με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας και ζητά να την …σταυρώσετε! 

Από τον Δ.Θεσσαλονίκης υποψήφια στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας…
Με μεγάλη χαρά καλωσόρισα τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης». Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι οι πυλώνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τόπο που ζούμε. Η Θεσσαλονίκη δεν αποτελείται μόνο από τον κεντρικό αλλά και από τους όμορους αυτού δήμους. Ένα έργο όπως π.χ. η διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδά εξυπηρετεί πολλούς δήμους.

Γιατί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα;
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι εκείνος που με τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, τις οριζόντιες δράσεις στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, την εξασφάλιση πόρων ύψους 1,5 δισ. από το ΕΣΠΑ 2021-2027, την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, τον εξοπλισμό των νοσοκομείων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των οργανισμών έρευνας με σύγχρονα μέσα, την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος οικοδομεί μία έξυπνη, σύγχρονη, πράσινη και ανθρώπινη Περιφέρεια.

Πώς ήταν η εμπειρία στα δημοτικά έδρανα;
Υπήρξε μία από τις πιο ευτυχισμένες και δημιουργικές περιόδους της ζωής μου. Απέκτησα πολύτιμες γνώσεις αλλά και φιλίες.

Τί «κερδίσατε» από τους Χρήστο Μάτη και Σταύρο Καλαφάτη;
Ο αείμνηστος Χρήστος Μάτης που είναι κομμάτι της οικογένειας μου ήταν ο δάσκαλος- μέντοράς μου που μου μετέδωσε την αγάπη του για την ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση, μου δίδαξε πώς πρέπει να πορεύεται κανείς με αρχές και αξίες στο δημόσιο βίο. Στον Σταύρο Καλαφάτη οφείλω την ευκαιρία να είμαι υποψήφια με τους «Εντάξει» και ότι μετέδιδε στη δημοτική μας ομάδα τη μεθοδικότητα και τις γνώσεις του.

Η προεκλογική περίοδος δίνει τη δυνατότητα να…
Ανταλλαγούν απόψεις, να αναζητηθούν λύσεις, να έρθει κανείς σε άμεση επαφή με τον κόσμο. 

Εάν «μεταφράζατε» ένα θετικό της Θεσσαλονίκης σε όλες τις γλώσσες του κόσμου θα ήταν;
Θα μετέφραζα ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους, δικούς της ανθρώπους και ξένους.

Αξίζει να παλεύεις για…
Μια πιο δίκαιη κοινωνία με συνθήκες ευημερίας για όλους.

Προσωπικό καταφύγιο…
Τα αγαπημένα μου πρόσωπα, τα ενδιαφέροντά μου, το σπίτι μου, τα ταξίδια.

Τί ρόλο παίζει η οικογένεια στη ζωή σας;
Είναι η κοιτίδα μου, εκεί που επιστρέφω για να αντλώ δύναμη.

Φράση που λέτε συχνά…
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA