, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Μπαχτσελί: «Η πειρατεία της Ελλάδας δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη»

«Η Ελλάδα προβαίνει σε όποια απειλή περνάει από το χέρι της για να κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει. Το κλείδωμα των πολεμικών μας αεροσκαφών F-16 από το ραντάρ του συστήματος αεράμυνας S-300, που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο και χωρίς να επιβληθούν κυρώσεις, αποτελεί παράδειγμα πειρατείας και αισχρότητας.», είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί σε συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματός του.

«Μια άλλη πτυχή του θέματος που προκαλεί σκέψεις είναι ότι το κλείδωμα έγινε σε πολεμικά αεροσκάφη μας που εκτελούσαν αποστολή του ΝΑΤΟ. Η πραγματική στρατηγική απειλή είναι οι ΗΠΑ, που έχουν κάνει την Ελλάδα στρατιωτική βάση, την υποκίνησαν να στρέψει τα όπλα κατά της Τουρκίας και προέβησαν για αυτό το σκοπό ακόμη και σε στρατιωτική απόβαση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία είναι έτοιμη με όλες τις εθνικές της δυνάμεις για παν ενδεχόμενο», πρόσθεσε ο εταίρος της κυβέρνησης Ερντογάν.

«Η αντιπολίτευση να πάρει θέση για την Ελλάδα»

Ο αρχηγός των εθνικιστών στην Τουρκία έριξε τα βέλη του και προς την τουρκική αντιπολίτευση, την οποία κάλεσε να πάρει θέση στις προκλήσεις της Ελλάδας.

«Μέχρι σήμερα, η συμμαχία-όνειδος δεν έχει αποστασιοποιηθεί από την τρομοκρατία. Δυστυχώς, (μέχρι σήμερα) δεν έχει δείξει ευαισθησία για κανένα εθνικό θέμα. Είναι τόσο αντίθετο με την ιδεολογία του CHP το να μη μιλάει για τις προκλήσεις της Ελλάδας. Οι προκλήσεις της Ελλάδας δεν είναι στην ατζέντα του CHP. Η Συμμαχία-όνειδος πρέπει να ξεκαθαρίσει την πολιτική της θέση και με ποιανού την πλευρά είναι απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις.

Το μέλλον της Τουρκίας δεν θα πέσει στα χέρια της επονείδιστης αντιπολίτευσης. Η Λαϊκή Συμμαχία αποτελεί την εγγύηση για αυτό. Η οικονομική ανακούφιση και η ανάκαμψη προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Η συμμαχία της αντιπολίτευσης-όνειδος έχει πέσει η ίδια από το βάθρο που έχτισε βασιζόμενη στις συκοφαντίες για την τουρκική οικονομία».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.