06:31, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Η Ρωσία εντείνει τις επιθέσεις στην Ουκρανία μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Η Ρωσία συνέχισε την επίθεσή της στην ανατολική Ουκρανία την Πέμπτη, αφού το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε τη Μόσχα ως τη μεγαλύτερη «άμεση απειλή» για τη δυτική ασφάλεια και συμφώνησε στα σχέδια για τον εκσυγχρονισμό των πολιορκημένων ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου.

Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι προσπαθούν να απομακρύνουν τους κατοίκους από την πόλη Λισικάνσκ στην πρώτη γραμμή της ανατολικής γραμμής, το επίκεντρο των επιθέσεων της Ρωσίας, όπου περίπου 15.000 άνθρωποι παρέμειναν υπό ανελέητο βομβαρδισμό.

“Οι μάχες συνεχίζονται συνεχώς. Οι Ρώσοι βρίσκονται συνεχώς στην επίθεση. Δεν υπάρχει καμία παραίτηση”, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Serhiy Gaidai στην ουκρανική τηλεόραση.

Τα ρωσικά στρατεύματα είχαν επιτεθεί στο διυλιστήριο πετρελαίου Λισικάνσκ το πρωί της Πέμπτης, έγραψε αργότερα ο Gaidai στο Telegram.

Ο πρεσβευτής της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι το διυλιστήριο πετρελαίου Λισικάνσκ ελέγχεται πλέον πλήρως από ρωσικές και φιλορωσικές δυνάμεις και όλοι οι δρόμοι προς το Λισικάνσκ ήταν επίσης υπό τον έλεγχό τους.